Peer Günt – Buck the Odds

Mörrimöykyille riittää vielä kunnian päiviä

Timo Nikin liidaama mörrimöykkytrio esittää uusimmalla levyllä muun muassa hassunhauskan rockrallin Leather Aunt Jean. Tekstissä todetaan ykskantaan, että ”glory days are far behind”. Nikin bändilläkin meni joskus niin lujaa, että keikkapaikat pursusivat hullaantunutta väkeä ja jalometallia pukkasi. Vuonna 2009 bisnestilanne on vaatimattomampi.

Tunnetuimman kokoopanonsa hajoamisen jälkeen Peer Günt oli vähällä painua unholaan. Pumppu nousi kuitenkin pari vuotta sitten kuolleista kohtalaisen verevällä Guts and Glory -levyllä. Nyt ryhmä parantaa kuin sika juoksuaan. Kunnian päivät eivät soitannollisesti ole suinkaan pelkästään siellä menneisyydessä.

Balladeja tai huuliharppuvetoisia blues-paloja ei tällä kertaa mahdu mukaan ainuttakaan. Niin mutkia oikovat vauhtiryöpsähdykset (Could You Kill Me, Mean King Bee) kuin ilahduttavan svengaavat keskitempojunttaukset (Hellborn Man, Texas Sky) osoittavat puolestaan tamperelaisen uusvanhan levylafkan kiinnittäneen Peer Güntin ihan syystä. Muinaiselta Through the Wall -minialbumilta uusiokäsittelyyn otettu Red Chevykin on loisteliasta jälkeä. Toki levylle pari tyhjänpäiväistä kohkaustakin mahtuu.