Rumban kriitikkoraati jakautui Chisun uutuuden suhteen kahtia: yhden mielestä toimii, toista haukotuttaa

Chisu esitteli viime yönä yleisölle Ihana-singlensä. Laulajatar on pitänyt jo useamman vuoden levytystaukoa, joten uuden kappaleen esitteleminen on huomionarvoinen tapaus. Onko Chisun uudesta levystä odotettavissa vuoden 2011 Kun valaistun -albumin veroista hittiä?

Anna-Maija Lippu, Jarkko Fräntilä, Teemu Fiilin, Niko Peltonen, Jami Järvinen ja Tapio Ahola kuuntelivat uutuuden ja merkitsivät muistiin ensivaikutelmansa kappaleesta. Välitöntä ihastumista ei sokerikuorrutettu Ihana saanut kuin osalta kriitikoista, saa nähdä miten radioyleisö ottaa biisin vastaan. Kuuntele kappale alta ja lue arviot alempaa.

”Chisu kuulostaa tuoreelta tauon jälkeen! Häpeilemättömän hupsu veto, joka ei kuitenkaan ärsytä – siinä mielessä samanlainen kuin Baden-Baden. Ja vähän rockimpi ote, toimii!”

– Anna-Maija Lippu

”Chisun uusi biisi on kaikki indien kanssa flirttaillevien diggailemieni naisartistien kappale laitettuna yhteen möykkyyn. Ja siksipä juuri: Ihana!”

– Jarkko Fräntilä

”Sanoitus lienee joku sokeristen rakkauslaulujen parodia, muuten en ymmärrä mistään mitään.”

– Teemu Fiilin

”Toimiva elektrodiskotausta, jonka päälle lirkutellaan niin pumpulista hattaraa, ettei moista ole radioaalloilla vähään aikaan kuultu. Mutta jos ja kun popmusiikissa on oltava tällaisiakin biisejä, hoitaa Chisu homman joka tapauksessa paremmin kuin useimmat muut. Pitäisi ehkä olla tosi ihastunut just nyt voidakseen tietää, toimiiko tämä kappale oikeasti.”

– Niko Peltonen

”Chisu on toki ihana, mutta tämän biisin perusteella sitä on vaikea huomata. Ihana on korostetun hölmö kappale, mikä ei sinänsä ole ongelma – Chisu on tehnyt hyviäkin hupsuja biisejä – mutta tämä tuntuu lähinnä ärsyttävältä. Onneksi kappaleen melodinen koukku ei ole tämän tarttuvampi.”

– Tapio Ahola

”Ensimmäinen kansainvälinen suosikkiartistini oli syntetisaattorimuusikko Jean-Michel Jarre. Ilahduttavaa huomata pieni Jarre-sitaatti Chisun uutukaisen alussa ja vähän taustallakin. Muilta osin biisi voisi olla pöllitty Kylie Minoguen viidentoista vuoden takaisista ylijäämävarastoista. Eikä mitään pahaa siinä. Jännä nähdä, miten tällainen perinteinen, hitaasti tasatahtia jumputtava poppikappale otetaan vastaan nuoremmassa kuluttajasegmentissä, kun setääkin meinasi haukotuttaa.”

– Jami Järvinen