Aihe: Kriitikkoraati

”Kun keski-ikäiset kokoomusnuoret laulavat ryyppäämisestä, jälki on rumaa” – kriitikkoraati kuunteli Cheekin ja Elastisen uuden singlen, joka tulkittiin myös kaapistatulo-anthemiksi

Profeetat eli Cheek ja Elastinen julkaisivat tänään kielitoimistossa kirjoitusasullaan migreeniä aiheuttavan singlen Yhtäccii. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja nähdäkseen biisin nousevan suoratoistolistojen kärkeen ja täyttävän sosiaalisen median kappaleen nimeä kantavalla hashtagillä varustetuilla pämppäyskuvilla.

Voiko Grimes nousta trendsetterin asemasta valtavirran supertähdeksi? Rumban kriitikot pureutuivat uuteen singleen

Grimes on sikäli harvinaisen 2010-lukulainen artisti, että tavalliselle listapopin kuluttajalle hän voi olla täysin tuntematon tapaus, mutta kansainvälisiä musiikkiblogeja seuranneet saattavat ylistää häntä aikamme tärkeimmäksi populaarimusiikin edelläkävijäksi. Kun tämän vuoden ensimmäisessä Rumbassa esiteltiin artisteja, joista voi povata oman aikakautemme jimihendrixejä ja kurtcobaineja, nousi Grimes listalla korkealle.

Tuliko Paula Vesalasta kertaheitolla Suomen Lana Del Rey? Rumban kriitikot perehtyivät Tequila-singleen

Paula Vesala julkaisi tänään ensimmäisen soolosinglensä Tequila. Musiikkitoimittajat höristivät välittömästi korviaan, olihan Vesala PMMP:n näkyvin jäsen ja edellisen Vain elämää -kauden tähti. Toisaalta Vesala ilmoitti jo etukäteen aikovansa tehdä elektronista poppia, ja tällä alueella on muun muassa Sanni vallannut itselleen tukevan sijan uuden lauluntekijäsukupolven tähtenä.

Smoukahontas-Saara julkaisi ensisinglensä – Rumban kriitikkoraati ei arvosta

Saara-taiteilijanimen laulajan uralleen valinnut Sara ”Smoukahontas” Forsberg julkaisi tänään ensimmäisen singlensä. Miltä kuulostaa YouTube-sensaatioksi kohonneen artistin esiinmarssi musiikkimarkkinoille?