Saurus – Neon Saurus

Hallittu ja tanssittava lyyrinen avaruusooppera

Suomen Musiikki -levy-yhtiön alle Steen1:n kuratoimana pystytetty Karma Musiikki aloittaa julkaisu-uransa tällä Sauruksen neljännellä albumilla. Aloitus on komea, sillä Neon Saurus on yhtyeen ehdottomasti kokonaisin albumi tähän mennessä.

Kun kuulin, että tulossa on jonkinasteinen konseptialbumi, pelkäsin pahinta. Pelko kuitenkin osoittautui turhaksi, sillä Saurus tosiaan klaaraa avaruusteemansa, joka lukuisten lyyristen viittausten lisäksi kuuluu suomiräpille tuoreena soundimaailmana.

Sauruksen omaleimainen tyyli täydellistyy Neon Sauruksella, mikä tekee siitä samankaltaisen läpimurron kuin Peruna & Timantti oli Loost Koosille pari vuotta sitten. Sauruksen mc Kesken kehtaa olla herkkä, mutta avaruudellisia klubisoundejakaan ei unohdeta. Keskenin Jäi-soolo vakuutti aikanaan henkilökohtaisella otteellaan, jota hän tällä kertaa jatkaa erobiisien sijasta parisuhteen osuvalla kuvauksella, imelyyden rajoja kolkuttelevalla Aina-biisillä.

Sauruksen suorituksessa ilahduttaa eritoten kokonaisuuden eheys ja timmiys, jota edes vaihtelevat vierailijat eivät onnistu rikkomaan. Bändi on onnistunut tekemään klubiräppiä, jota Asa-fanitkin voivat digata.