The Breeders – Mountain Battles

Alamäkeen, yhtä puhdasta juhlaa.

The Breedersin uusi levy tuli aika lailla puun takaa. Luulin, että kunnian päivät ovat jo takana päin, ja siittäjänarkkarit olisivat paenneet vuorille eltaantumaan. Olin väärässä. Mountain Battles on bändin neljäs albumi, mutta minkälainen se on, siitä on otettava selvä.

Avausraita Overglazed lupaa paljon. Ihana Kim Deal kuulostaa aivan toiselta sankariltani, Perry Farrellilta. Kun itse biisi on vielä silkkaa Jane’s Addictionia, ei innostuksen punalta voi välttyä.

Sitten katkeaa turvavaijeri. Seuraavat kolme biisiä ovat kuin hidastettua rotkoon putoamista. German Studies hamuaa otetta, mutta kompastuu nokkeluuteensa. Ja matka alas jatkuu. Ei taida yksikään tämän levyn biisi joutua suklaavohvelimainosten plagioimaksi.

Vasta kasiraita Walk It Off nostaa elopainoa jonnekin Last Splashin tasolle. Seuraava, Regalame Esta Noche, on hämmentävä havaijipastissi, joka alleviivaa hienosti Dealin päin helvettiä menevän sävelkynäintuition. Alhaalla odottaa kivikko ja korvissa soi elämän soundtrack. Taistelu vuorten herruudesta on hävitty. The end.