Tracedawn – Ego Anthem

Teknisesti taitavaa mutta hieman hengetöntä suomimetallia

Ego Anthem on nuoren metallilupauksen toinen albumi. Ensimmäisellä albumillaan Tracedawn osoitti, että teknistä osaamista löytyy vaikka muille jakaa. Pelkona olikin, että Ego Anthem jäisi yhä vahvemmin soittonäytöksen alle, biisien kustannuksella.

Onneksi aivan niin ikävästi ei ole käynyt, vaikka Janne Joutsenniemen ohjauksessa syntynyt soundimaailma onkin melko kliininen. Tavallaan on onni, että tuotanto on puhdasta, sillä muuten soiton loputtomat kerrokset ja pienet yksityiskohdat eivät erottuisi. Toisaalta kiillotettu metallimusiikki kuulostaa aina jollain tavalla munattomalta. Soitto kaipaisi Children of Bodomilta tuttua raivohulluuden tunnetta.

Melodiapohjaltaan Tracedawn liippaa suomalaiskansallisille raiteille, varsinkin puhtaasti lauletuissa kertosäkeissä. Näiltä osin bändi muistuttaa yhdysvaltalaista Triviumia, joka niin ikään on nuori ja taitava yhtye, jonka kertosäemetalli kompastuu liikaan yrittämiseen. Haluaisin pitää Tracedawnista enemmän, mutta se onnistuisi vain, jos yhtye lähestyisi minua biisit edellä.