Elmun taakseen jättänyt Eeka Mäkynen kertaa parhaiten mieleen jääneet Nosturi-keikat – Andy McCoy mainittu

Toimittanut: Otso Karhu

Eeka Mäkynen oli haastateltavana Rumban 9/14 Kulissien takana -palstalla. Haastattelun lopuksi Eekalta kysyttiin lujimmin verkkokalvoille porautuneita näkyjä Nosturin kätköistä, ja tuloksena syntyi alla oleva lista.

Nykyään Mäkynen vaikuttaa siis Tuskaa järjestävän Finnish Metal Eventsin toimitusjohtajana. Tuskan ensi kesän meininkejä voi katsoa tapahtuman verkkosivuilla.

1. Ulverin keikat (2010)
”Olin lähettänyt MySpaceen viestin, että jos ikinä lähdette keikalle, niin ottakaa yhteyttä. Viesti lojui MySpacessa, kunnes vuosien päästä sain puhelun. Kahtena päivänä loppuunmyyty sali, kuuntelin keikat karvat pystyssä. Itselleen tärkeän bändin saaminen omaan taloon oli upeaa.”

2. Nilen vappukeikka (2006)
”Koko jengi oli joutunut edellisenä iltana tappeluun Tallinnassa, joten keikkapaikalle tuli ehjänä vain pari teknikkoa. Muilla oli silmät ja huulet turvonneina, kiertuemanageri istui bussissa jalka poikki ja bändi oli vielä hukassa Viron puolella. Hirveässä krapulassa paikalle selvittelemään. Saatiin ne laivaan ja loppuunmyydylle keikkapaikalle. Soittivat keikan hampaat suussa, näyttivät kyllä katakombimetallibändiltä.”

3. Välienselvittelyt
”Andy McCoy ja Chris Shiflett kuristamassa toisiaan vartti ennen The Real McCoyn keikkaa vuonna 2009 fanijoukon jonottaessa auton toisella puolella. Saatiin suostuteltua ne lavalle. Chris lähti viisi minuuttia keikan jälkeen takaisin Jenkkeihin, perui kiertueen ja lopetti.”

4. Kaikki Femmagaalat
”Koko ohjelmaryhmä tillin tallin, Wallu Valpion hämyiset puheet, kulttuuriyhdistyksen power point -esitelmät, koko show. Eräs vuosi kirjailija Leivo oli pukeutunut robottiasuun ja veti vahingossa Mannaa turpaan kesken pystin antamista, koska ei nähnyt asunsa takaa mitään. Poikkitaiteellista sekoilua, hieno tapahtumasarja.”

5. Traditiot
”PMMP:n vappukeikat, Maj Karman Jouluräyhä ja Herra Ylpön luotsaama tapaninpäivän tapahtuma. Vietän itse talveni Lapissa ja olen saanut joka joulu puhelinsoittoja, että Iltalehdestä terve, teillä on nuorisolle avoimessa tapahtumassa ollut joulupukki kännissä jakelemassa lahjoja munasillaan.”