Haloo Helsingin Leo: ”Limp Bizkit Provinssirockissa vuonna 2001 kolahti isosti”

Rumban ja Rock the Beachin haastattelusarjassa on tällä kertaa vuorossa Haloo Helsinki!. Sarjan aiemmista osista tuttuun kysymyspatteriin vastaa kitaristi Leo Hakanen.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Marek Sabogal

Edessä on jälleen uusi festarikesä. Onko se sinulle muusikkona vuoden kohokohta, vai ovatko festivaalit ennemmin samanlaisia keikkoja kuin muutkin?

”Vuoden virkistyskohtaus! Kyllä se on selvää, että festarit ovat siistiä vaihtelua pitkille klubirundeille. Ulkona saa happea!”

Rock the Beach on uusi tulokas Suomen festarikartalla. Miltä tapahtuma sinusta näin ennakkoon vaikuttaa?

”Hienoa, että uusia tapahtumia järjestetään joka vuosi. Tapahtuma vaikuttaa hyvältä. Esiintyjäkattaus on laaja ja monipuolinen. On hienoa olla osa Rock the Beach -festivaalia.”

Esiintyykö tapahtumassa bändejä, joiden keikan aiot rientää katsomaan?

”Olisi nastaa jäädä paikan päälle, mutta meillä on vielä toinen keikka illalla Riihimäellä.”

Mikä on ollut yhtyeellesi miellyttävin festarikeikka ikinä?

”Tietysti ensimmäinen Provinssirockin-keikka vuonna 2009 on jäänyt mieleen. Tätä kesää odotamme kyllä innolla. Keikkoja on lähes 40! Ruisrock, Ilosaari, Qstock, Rock the Beach, Himosjuhannus jne.”

Entä mikä on ollut yhtyeellesi kaikkein kovimmaksi koettelemukseksi osoittautunut festivaalikeikka ikinä?

”Ei meillä nyt mitään sen suurempia koettelemuksia ole ollut. Joskus on ollut pieniä ongelmia tekniikan kanssa, mutta osaava henkilökuntamme on hoitanut ne nopeasti. Olimme pari vuotta sitten keikalla Uudessakaupungissa, ja joku tyyppi veti sähköt irti. Onneksi keikka oli jo encore-vaiheessa.”

Ja vielä: mikä on ollut sinulle katsojana ikimuistoisin festarikeikka?

”Limp Bizkitin keikka Provinssirockissa vuonna 2001 kolahti isosti. Sain myös Fred Durstin nimmarin punaiseen NY-lippikseeni. Se oli hieno hetki 10-vuotiaalle nassikalle!”

Aiotteko esittää kesän festarikeikoilla mitään normikonserteista poikkeavaa spessukamaa?

”Kesän settiin tulee mukaan pari uutta kappaletta, joita emme ole vielä livenä soittanut.”