”Monet suomiräppärit tekee tosi puuduttavaa musiikkia” – haastattelussa Versace Henrik

29.03.2017

Versace Henrik on räppäri, jonka nimeen on törmännyt niin somessa kuin Tavastian tai Kuudennen linjan lavalla. Kysyimme Versace Henrikiltä, mistä on kyse.

Kuka on Versace Henrik?

”Versace Henrik on suomiräpin uusi aalto. KVLT. Kivessä kuin marmoripatsas. Välillä Henrik on hölmö, välillä se on ihan sekaisin, välillä se on ihan chilli. Joku sanoi joskus, että ”suomiräpin Neitsyt Maria”, muttä en tiedä siitä. Kait Henrikissä jotain pyhää on. Pitää kysyä Henrik Lamarilta miten se kuvittelee Versace Henrikin, ehkä se osaisi vastaa tähän vähän paremmin. Ennen kaikkea Versace Henrik on visionääri.”

Mistä urasi sai alkunsa?

”Meillä oli ennen räppiklikki kasassa, mutta sitten kun se alkoi pikkuhiljaa laantua, niin päätin alkaa kokeilla siipiäni soolomatskulla. Siitä se sitten lähti. Alettiin vaan puskemaan materiaalia eetteriin. Pikkuhiljaa jengi alkoi kiinnostua minun kamasta ja ensimmäinen keikka järkättiin hylättyyn K-markettiin. Mut kyllähän ne rootsit on jossain paljon syvemmällä. Back in the day räppäiltiin joihinkin Bonobon tekemiin ”räppi”-juttuihin jotain freestylejä kaverin mökillä, mutta ei haluttu räppää vielä kun se oli noloa.”

Millaisista aineksista syntyy aito Versace Henrik biisi?

”Aito Versace Henrik biisi syntyy vaan Henrik Lamarin suusta. Se annetaan jostain korkealta ja ne sanat vaan tippuu suuhun. Yleensä niissä puhutaan kaikesta hölmöstä, mutta jos tuntee Henrik Lamarin niin tietää mikä on totta ja mikä ei.”

Miten itse kuvailisit musiikkiasi?

”Riippuu vähän biisistä mitä kuuntelee, että miltä Versacen musa kuulostaa. Se voi olla herkkää, vetistä, iloista, kivaa tai fantsua, mutta sitten se voi olla myös aggressiivista, masentavaa, kamalaa tai riipivää. Välillä se on aurinkoista, välillä hölmöä tai ehkä jopa tyhmää, mutta tylsää se ei ole. Mielestäni Versace Henrikin musa on lahja maailmalle.”

Räppäät Marblewinter kappaleellasi, että suomirap on jämähtänyt. Mitä tarkoitat varsinaisesti ja miten muuttaisit suomiräppiä?

”Monet suomiräppärit tekee tosi puuduttavaa musiikkia, missä ei ole mitään iloa kuunnella minkään vuoksi. Sitten ne samat jäbät menee keikoille seisomaan bisse kädessä, räppäämään jotain munatonta paskaa. Sitä yritän muuttaa. Ymmärrän, että minun musiikki on kanssa aika tyhmää ja varmaan jotkut sitä ehkä vihaakin, mutta ainakin mulla on hauskaa tehdä sitä ja minun mielestä se kuuluu siinä. Yritän tuoda suomiräppiin energiaa ja kaivattua uutta aaltoa ja eksentristä soundia. Samoin livenä menen aivan vitun kovaa, ne tietää ketkä on ollu keikoilla. Siellä on hullua pittiä ja jengi hyppii lavoille. Rap ja punk yhdistyy!”

Olet julkaissut tänä vuonna jo kaksi mixtapea ja aiot julkaista niitä vielä kolme. Onko luvassa yhteistuotantoja ja miten virtaa riittää näin moneen julkaisuun?

”Joo, aion julkaista ehkä enemmänkin. Niin kuin sanoin, biisejä vaan tulee. Nyt varsinkin, kun olen saanut Suomen parhaimpiin tuottajiin ja räppäreihin yhteydet, niin meidän yhteistyön hedelmistä voivat kaikki nauttia. Minun ei tarvitse koskaan pakottaa itseäni tekemään musiikkia. Se on niin luonnollista, tietenkin välillä voisi vähän miettiä mitä sanoo. Yhteisteippejä on tulossa ehdottomasti loppuvuodesta – ja voi jumpe, jotkut niistä tulee salettiin olemaan ihan sairasta tavaraa. Muutenkin julkaisen koko ajan kaikkea materiaalia Soundcloudiin, niin kannattaa pitää silmällä sitä. Tällä hetkellä työn alla Hood Kvlt -mixtape mitä jengi on venannut hiessä.”

Nimesi tuntuu törmäävän usein vähäänkään suomiräppiin liittyvissä asioissa. Ovatko levy-yhtiöt jo ilmaisseet kiinnostustaan?

”Ei ole levy-yhtiö akselilta tullut mitään vielä. Ehkä oon vaan oikeasti ihan paska ja elän jossain ihme kuplassa. Olisi kyllä ihan tykki juttu päästä johonkin lafkalle. Julkaisen niin kauan gettomixtapeja että pääsen lafkalle, joka rahoittaa minulle kokopitkän levyn ja siitä tulee maailman paras julkaisu. Sitten vedän sen levyn tiimoilta hullun kiertueen missä on sairaat moshpitit joka keikalla ja tienaan miljoona euroa. Kannattaa varautua.”

Mitä Japani merkitsee sinulle?

”Japani on minulle unelma. Kaikki on siellä kaunista ja esteettistä. Sen takia räppään siitä. Se symboloi vielä toteutumattomia unelmia.”

Tuletko ikinä parantamaan tapasi?

”Ei pysty lupaamaan mitään.”

Versace Henrikin otteisiin voit tutustua tarkemmin Soundcloudissa, Facebookissa ja Instagramissa.

Lisää luettavaa