”Vaikka ois haipissa, niin ei me haluta sitä meidän levylle jos se vaan on spede” – Bustaavat Budit kertovat uudesta levystään

Bustaavat Budit kertoo.

10.12.2016

Bustaavat Budit julkaisi Suurimmat Hitit -levyn 25. marraskuuta. Tavoitimme Käsipuolen ja Nuntonin kertomaan kuulumisiaan levyn ilmestymisen jälkeen. Saimme myös vastauksia visaisiin kysymyksiin, miten Bustaavien Budien kuunteleminen vaikuttaisi astronauttien suorituksiin? Tsekkaa alta haastis. Levyn löydät kauppojen lisäksi tietysti useimmista suoratoistopalveluista. Linkit niihin löydät jutun alta.

Levy on nyt ollut jo tovin ulkona. Mitkä fiilikset, miten Suurimmat Hitit on otettu vastaan?

”Käsipuoli: Fiilis on hyvinkin jees. Jengi on tykänny ja se on ihan mahtavaa.”

Levyllä on mukana runsas määrä vierailijoita. Millainen ruljanssi on lähteä tekemään tälläistä levyä?

”Nunton: Kyllähän siinä kestikin, sillä levyn piti tulla ulos alunperin jo 2013.

Käsipuoli: Onhan se hankala pitää noin isoa kööriä kontrollissa. Räppäreiden kanssa moni biisi on valmiina aina ”huomenna”. Noh, lähdettiin soitellen sotaan ja ruljanssi oli isompi kuin luultiin.

Nunton: Biittejä on kyllä tullut ja tulee koko ajan lisää, joten biisilista on oikeastaan kasvanut siinä samalla. Ollaan sitä myös välillä pidetty pitkiä taukoja, jotta on ehtinyt hengailla luolissa ja käydä pyörimässä ympäri maapalloa.”

Miten räppärit valikoituivat mukaan?

”Käsipuoli: Me haluttiin tehdä musaa hyvien tyyppien kanssa, joiden musiikista/tyylistä/asenteesta me tykätään. Me ei varsinaisesti mietitty kuka ois ollu isoin nimi tai kenellä ois eniten klikkauksia internetissä. Vaikka joku tyyppi ois haipissa ja sen biisit ois tykättyjä, niin ei me silti haluta sitä meidän levylle jos se vaan on spede.

Nunton: Ja oli myös monia keiden kanssa piti tehdä biisi, mutta se jäi sitten tekemättä syystä tai toisesta.”

Sattuiko levytyssessioissa mitään mieleenpainuvia asioita?

”Käsipuoli: Mikidi & Gaiaf unohtivat tulla studiolle muistaakseni parikin kertaa, koska pojilla oli juhlat vähän venähtäny ja osa jengistä tuli sessioihin suoraan edellisen illan keikoilta. Kyllä me aika rennosti aina otettiin ja pyrittiin pitämään hauskaa, se on meille loppupeleissä tärkeintä.

Nunton: Kaikki meni hyvin. Ehkä muutamia pieniä selkkauksia oli, joihin liittyi enemmän tai vähemmän seuraavat asiat: okkultismi, maanpako, taivaalta tippuvat vinyylit, Panama ja Albert Hofmann.”

Mistä aineksista muodostuu Bustaavien Budien levylle sopiva kappale?

”Käsipuoli: Ei rikosrekisteriä, päihteetön ja muutenkin nuhteeton tausta. Tehdään pitkiä venytyksiä ja äänenavausharjoituksia, jotta saataisiin levylle täysin virheetön baritoni. Muutenkin otetaan mahdollisimman tosissaan ihan kaikki tässä elämässä. Se on elämän tarkoitus.”

Levyllä kun on mukana useampi räppäri, niin mikä olisi se kappale, josta uuden kuuntelijan kannattaisi aloittaa uppoutuminen Bustaavien Budien maailmaan?

”Käsipuoli: Levyllä on biisejä tosi monipuolisesti, joten tähän on vaikea vastata. Kaikesta huolimatta mä sanoisin Laineen KasperiSuu kuivuu. Se on jotenkin tosi kaunis biisi, joka antaa kylmiä väreitä.

Nunton: Tekee mitä haluaa, siinä kiteytyy jokin.”

Levyn kannessa olette avoauton kanssa kuussa. Jos astronautit kuuntelisivat Bustaavia Budeja, niin olisiko avaruudesta jo löydetty elämää?

”Käsipuoli: Ei, ne ei ois löytänyt sieltä mitään. Ei edes kuuta.

Nunton: Kyllähän siellä on jo ihan kovat meiningit käynnissä valmiiksikin.”

Vakiokysymys: mitä seuraavaksi?

”Nunton: Levyjulkkarit 17.12. Kuudennella Linjalla. Ja sitten tietenkin se perinteinen, eli oman valtion perustaminen.”


 

 

Lisää luettavaa