Mitä Paula Vesalan soolouralta on odotettavissa? Kysyimme uuden levy-yhtiön pomolta

Paula Vesala aloittaa soolouran vastaperustetun levy-yhtiön leivissä. Rumba soitti yhtiön perustajalle ja kysyi, millaista musiikkia on tiedossa.

PMMP. Kuva: Tomi Palsa
Tomi Palsa (PMMP)

Suomipopin suuri lahjakkuus Paula Vesala on viime aikoina tarjoillut yllätystä toisen perään.

Ensin Vesala osallistui Vain elämää -sarjaan. Sitten hän ilmoitti muuttavansa ainakin vuodeksi Yhdysvaltoihin opiskelemaan käsikirjoittamista. Imagen haastattelussa Vesala sanoi myös miettivänsä musiikista luopumista.

Nyt Vesala on ilmoittanut, että hän aloittaakin musiikillisen soolouran. Ensimmäinen albumi ilmestyy vasta perustetun levy-yhtiön Etenee Recordsin alla.

Yhtiön takana on tuottaja-dj Perttu Mäkelä eli DJPP. Ensimmäiset kiinnitykset ovat Vesala, räppäri Juno sekä genrejä fuusioiva Stig, jonka tuleva single on yhtiön ensimmäinen julkaisu.

Etenee Recordsin perustaja Perttu Mäkelä, kuinka sopimus Paula Vesalan kanssa syntyi?

”Kerroin puolisen vuotta sitten Paulalle, että olen perustamassa levy-yhtiötä. Paula kysyi, voisiko hän tulla mukaan. Juno ja Stig olivat jo mukana.”

Millaista musiikkia Vesalalta on tulossa?

”Paula Vesalan kuuloista musiikkia. Tässä vaiheessa en lähde erittelemään tarkemmin – pidetään jännitystä yllä ainakin seuraava vuosi. Paula on tehnyt biisejä jo pidemmän aikaa ja hän tekee niitä Yhdysvalloissa koko ajan lisää.”

Tiedotteen mukaan Etenee Records on Warner Musicin alalevymerkki. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

”Olen taiteellinen johtaja ja saan keskittyä musiikkiin ja sisältöön. Warner Music hoitaa promootion ja jakelun, eikä minun tarvitse hoitaa paperihommia.”

Eli Warner hoitaa raha-asiat, Etenee Records vastaa luovuudesta?

”Näin voi sanoa.”

Keneltä yhtiön kiinnittämistä artisteista odotat parhaita myyntilukuja?

”Kaikki voivat päätellä, kuka artistimme voisi myydä eniten. Toivon silti, että jokaisella olisi mahdollisuus. Kaikki kolme ovat etabloituneilta artisteja, joilla on kotimaan musiikkikentillä pitkä historia.”

Mikä on oma osuutesi levyjen tuotannossa ja markkinoinnissa?

”En näe, että minun pitäisi neuvoa näille kolmelle, miten heidän tulisi pukeutua tai meikata tai millaista musaa heidän pitäisi tehdä. Roolini on kannustaa ja piiskata heitä tekemään mahdollisimman paljon töitä.

Mukana on muitakin tuottajia ja biisinkirjoittajia kuin minä. Pyrin käyttämään kaikki kontaktini hyväksi.”

Jatkavatko artistit tutulla musiikillisella linjalla, vai onko tiedossa suunnanmuutoksia?

”Stigin uusi single saattaa yllättää.”