Ronya listaa viisi esimerkkiä kappaleista, jollaisia kaivattaisiin Suomeen enemmän

10.11.2015

Kotimaisia suosikkiartisteja yhdistää lähes poikkeuksetta yksi asia: suomenkielisyys. Jos haluat tulla maassamme menestyneeksi koko kansan lemmikiksi, sinun kannattaa esittää sanoituksesi suomeksi. Kysy vaikka Anna Abreulta.

Helsinkiläinen Ronya ei kuitenkaan ole sinut tämän ohjesäännön kanssa. Laulajatar tulkitsee oman tuotantonsa englanniksi ja kaipaa Suomeen muutenkin lisää suuren maailman meininkiä. Rumban pyynnöstä Ronya listaa nyt viisi esimerkkiä kappaleista, jollaisia hän haluaisi kuulla meikäläisten artistien suusta enemmän – ”kunhan niitä ei vedetä suomeksi”, kuten laulaja erikseen huomauttaa.

1. Grimes: Oblivion
”Tämän biisin estetiikka on kiehtova ja soundillisesti tosi kiinnostava, vaikka siinä onkin käytetty suhteellisen yksinkertaisia elementtejä. Melodiat 5/5. Sen lisäksi Grimes tuottaa ja kirjoittaa kaikki biisit – haluan Suomeen lisää naistuottajia ja singer-songwriter-naisia, jotka haluavat ja uskaltavat tehdä itse, vaikka musabisnes on niin miesvaltaista. Do it yourself, ladies!”

2. Tame Impala: Cause I’m a Man
”Seksikkäin biisi about ikinä. Kun kuuntelen tätä, tuntuu, että kävelen pilvillä. En tiedä, miten paljon on soinut täällä Suomessa, mutta näin tyylikästä musaa saisi kyllä olla lisää.”

3. Naughty Boy feat. Beyonce: Runnin’
”Ei tätä varmaan edes tarvitse hirveästi perustella, tämä on vain mahtava biisi kaikin puolin. Ja joo, onhan näitä, mutta Suomessa ei olla tehty mitään tällaista. Haluan ja toivon, että poppiskene täällä voisi kehittyä monipuolisemmaksi. Että nähtäisiin enemmän suomalaisia artisteja, jotka pärjäisivät myös ulkomailla.”

4. Justin Bieber: I’ll Show You
”En olisi ikinä uskonut, että sanon tämän, mutta Bieberin uudet biisit ovat ihan uudella tasolla. Monet muutkin ovat varmasti samaa mieltä. Mutta vaikka me digataan ulkomaan artisteista, niin voidaanko tukea kotimaisia, jos ja kun he tekevät jotain vastaavaa?”

5. Chela: Romanticise
”Tämä biisi on ollut oma lempparini jo kauan. Tosi hieno poppibiisi rakenneltaan ja tuotanto on positiivinen, mutta toplinessa sitä pientä melankoliaa.”

Ronyan Tides-albumin levynjulkaisukeikka järjestetään Helsingin Tavastialla 12. marraskuuta. Liput ovelta 10 euroa.

Lisää luettavaa