Tämä saattaa olla kaikkien aikojen paras haastattelu – ”En usko”

01.06.2016

Aivovuoto teki musiikkivideonsa ennen kuin kappale oli edes valmistunut. Asetelma ei olisi erikoinen mikäli video olisi koostunut esimerkiksi pelkistä maisemakuvista ja arkistojen videopätkistä. Nyt videolla oli kuitenkin omanlaisensa juoni, osittain pohjautuen toki siihen ettei kappalekaan ollut vielä valmis. Katso video alta ja lue sitä ennen haastattelumme. Haastattelussa käytettiin vastaavia menetelmiä.

Toimituksen aikaa säästääkseen yhtye vastasi jo ennen kysymyksiä ja kehitimme kysymykset vasta sen jälkeen. Mitään tyhjänpäiväisyyksiä ei silti tai juuri siitä johtuen jaaritella. Haastattelussa käsitellään esimerkiksi kaiken teoriaa! Ei siis sitä elokuvaa.

Kukapa tietää millaista jaarittelua olisikaan luvassa, jos kysymykset olisikin keksitty jo ennen vastauksia. Onneksi niin ei tapahtunut. Lue haastattelu alta ja katso video sen jälkeen. Jos tiedät jotain vielä erikoisempaa kaiken teoriasta, muista ottaa yhteyttä.

Olisiko kaiken teoria se, ettei kaikelle välttämättä tarvitse teoriaa. Kaikki vain tapahtuu?
”Joo tuo on paras ehdotus kaiken teoriaksi mitä olen kuullut. Kukaan ei ole koskaan ehdottanut juuri tuota. Googlasin ja se on näin, aika yllättävää.”

Tämä kappalehan on romanttinen, mutta hieman synkkä. Särkyneitä sydämiäkö tässä yritetään voittaa puolelleen?
”Ei se ollut sitä aluksi. Siinä vaiheessa kun biisiin tuli kertosäe, niin oli pakko muokata pintapuolisesti siihen suuntaan. On eri asia mitä sinne on laitettu kun mitä siitä voi ymmärtää, sen oon todennut useasti.”

Oletko tavannut ikinä termiä downshiftaus?
”En ole koskaan tavannut. Jotkut asiat ei osu kohdalle ennen kun on valmis huomaamaan ne. Voi olla sellaisessa limbossa tai välitilassa ja se aika tuntuu täysin turhalta. Pieni muutos ja huomaa, että jotain jäikin käteen. Välillä vois varmasti ihan huoletta pikakelata tai pistää itsensä offline-tilaan.”

Teillä on nyt useamassa videossa näkynyt tämä salaperäinen toukkahahmo. Eikö hävetä kulkea se päässä tuolla Pieksämäkeä suuremmilla kirkoilla?

”Onneksi muutenkin kuvattiin metrossa päivää ennen Pariisin pommi-iskuja. Seuraavana päivänä julkisissa ja varsinkin isoilla asemilla oli vartijoita, pyssyjä ja kireä tunnelma. Toukkanaama säikäytti ajattelemattomuuttaan silti muutaman ihmisen pahasti, niin todettiin et ehkä nyt ei ole oikea hetki pyöriä ihmismassojen tuntumassa naamioituneena. Edellisen päivän naurut, yhteiskuvat ja kuittailu loppui siihen.”

Aivovuodon diskografia on…
”Ihan paras. Ei vaan voi mitään, asiat kestää aikansa ja sitten ne on rikki, runnottu ja korjaamattomissa. Ikävää ettei tuollaista voi muumioida ja museoida, kellään ei ole rahkeita pitää siitä huolta kuitenkaan. Joku seremoniallinen lähtölaukaus olisi hieno järjestää, mitään rahallista arvoa kun ei pitkästä ja menestyneestä matkasta huolimatta ole. Monia se on jossain elinkaarensa auttanut eteenpäin. Ja monia sellaisia, joita ihmiset ei arvaisi millään.”

*BONUSKYSYMYS*

Eikö tämä olekin paras haastattelunne ikinä?
”Ei. En usko.”

Lisää luettavaa