Yksi maailman legendaarisimmista valokuvaajista kertoo, että mikä teki 2Pacista niin legendaarisen – haastattelussa Chi Modu

Chi Modulla on paljon mielenkiintoisia tarinoita.

16.09.2016

Tupac ”2Pac” Shakurin kuolemasta tuli tällä viikolla kuluneeksi 20 vuotta. Toisen juttumme aiheesta voit lukea täältä.

Haastattelimme Chi Modua, joka tunsi työnsä kautta 2Pacin henkilökohtaisesti. Chi Modu on yksi maailman legendaarisimmista valokuvaajista, jonka valokuvat ovat merkittävä osa rap-historiaa.

Haastattelussa Modu kertoo niin hetkistään 2Pacin kanssa, 2Pacin merkittävyydestä rap-musiikin historiassa ja yleensä siitä, että mikä teki artistista lopulta niin legendaarisen. Chi Modulta tulee piakkoin uusi kirja, Uncategorized.

Mitä muistoja sinulta on siitä, kun tapasit 2Pacin ensimmäisen kerran?
”Ensimmäisen kerran kun minä ja Tupac teimme muotokuvasession yhdessä, niin se oli osa Atlanta-sarjaa, joka tehtiin Source Magazinen kansikuvaa varten vuonna 1994. Hän tuli paikalle pienen porukan ja Outlawzin kanssa. Asia joka jätti pysyvän vaikutuksen oli se, että miten ammattimainen Tupac oli ja jo se fakta, että hän tuli ajoissa paikalle molempina kuvauspäivinä.”

Millaista oli työskennellä 2Pacin kanssa, onko sinulla siitä mitään hienoja tarinoita kerrottavaksi?
”Tupacin kanssa oli helppo työskennellä. Hän oli aina ajoissa ja odotti kärsivällisesti, että olin valmis kuvaamaan, ennen kuin hän muuntautui hahmoonsa ja huusi ’hoidetaan homma kotiin’. Ihmettelin aina, että miten Tupac pystyi pitämään fokuksensa huolimatta kaikesta siitä kaaoksesta ja fanfaarista, mikä tuli hänen statuksensa myötä. Tupac oli ainoa artisti, jonka kanssa jouduin perumaan kuvauksen laiterikon vuoksi. Sen sijaan, että hän olisi valittanut ja ollut pelkkä artisti isolla egolla, niin hän katsoi minua silmiin ja sanoi ’ei ongelmia Chi, tulen takaisin huomenna’.

En voisi kuvitella nykyään vastaavan tasoista artistia, joka ymmärtäisi, että miten tärkeä osa valokuvaajilla on joidenkin artistien historiassa. Sekä tekemään kaiken tarvittavan, että valokuvaajien on helppo dokumentoida heidän tekemisiä. Tupac tiesi visuaalien tärkeyden ja hänen kunnioituksensa minun asiantuntemusta kohtaan mahdollisti sen, että pystyimme tekemään kuvia, jotka vieläkin määrittelevät häntä kahden kymmenen vuoden jälkeen.”

Kuva, jonka Chi Modu ? (@chimodu) julkaisi

Mikä on sinun suosikkisi valokuvaussessioista 2Pacin kanssa?
”Sanoisin, että Atlanta-sessiot Tupacin kanssa ovat suosikkini. Vaikka jouduinkin lähettämään hänet kotiin laiterikkoni vuoksi vain, että hän palaisi seuraavana päivänä takaisin. Siitä huolimatta otimme joitakin kaikista ikimuistoisimpia kuvia hänestä. Tupac tupakoimassa samalla kun hän solmi bandanaansa. Kuva, jossa hän oli selin kameraan ja nosti keskisormet ilmaan. Sekä tietysti se Sourcen kansikuva, ne kaikki tulivat näistä sessioista.”

Time to make a change… – 2pac – #tupac #2pac #snoopdogg #poriartmuseum #hiphop #uncategorized

Kuva, jonka Chi Modu ? (@chimodu) julkaisi


Minkä uskot olevan syy, että 2Pacista tuli niinkin legendaarinen ja merkittävä räppäri?
”Tupac oli uniikki ja hänen jokainen liikkeensä oli harkittu silmällä pitäen hänen perintöään. Moni nuori ei ajattele elämää kuoleman jälkeen, mutta 2Pac tiesi hänen sanoitusten perusteella, että hän eläisi kauan sen jälkeen kun jättää maailman. Kun olet keskittynyt perintöösi ja pitkäjänteisyyteen, niin lähestymisesi jokaista päivää kohtaan on täysin erilainen.

Tupac on legendaarinen koska hän ymmärsi perintönsä merkittävyyden ja sen, että mitä jätät taaksesi määrittelee sinut, kun olet poissa. Jokainen haastattelu ja kuvausessio missä hän oli, kertoo siitä, että hän mietti sitä, että mitä hänestä jää muistoksi kun hän on poissa. Tämän uskon olevan se asia mikä erotti hänet niin monesta kilpailijasta. Moni elää vain hetkessä, mutta hän ajatteli aina pidemmälle ja siitä johtuen nyt 20 vuoden jälkeen hänen legendansa on suurempi kuin hänen eläessään.”

Chi Modu julkaisee lähiaikoina uuden kirjan Uncategorized, joka tulee sisältämään ennenjulkaisemattomia kuvia 2Pacista. Kirjassa käsitellään niin kuvausessiot Atlantassa kuin ystävyys, joka alkoi sinä samana päivänä. Lisää kirjasta voit lukea täältä.

Lisää luettavaa