Ilmoitus: Paino putoa tehokkaasti juoksumatolla – vaikka kävellen

Ilmoitus: Juoksumatolla treenaaminen on helppoa ja aloittelijaystävällistä. Monipuoliset treeniohjelmat tekevät juoksemisesta motivoivaa.

Pitkin vuotta on uutisoitu ihmisistä jotka ovat pudottaneet painoaan reilusti juoksumaton avulla. Myös julkkikset ovat hurahtaneet juoksumatolla harjoitteluun, eikä ihme. Juoksumatto on helppo tapa pudottaa painoa myös kotona, eikä kuntoiluharrastusta tarvitse lopettaa vaikka ulkona sataisi loskaa.

Juoksumatto sopii monipuoliseen treeniin

Myös aloittelijoiden on helppo hypätä juoksumaton kyytiin, ja kasvattaa kuntoaan samalla kuin paino tippuu. Juoksumatolla ei ole pakko huhkia hiki hatussa, vaan aloittelijat ja kuntoutujat voivat käyttää sitä myös kävelytreeniin. 

40 minuutin reipas kävelytreeni juoksumatolla on tehokas tapa kasvattaa aerobista kuntoa sekä hapenottokykyä, jonka ansiosta myöhemmin on helppo siirtyä tekemään hölkkätreenejä. Kävelyä kannattaa miettiä myös aina ennen juoksutreeniä lämmittelynä varsinaiseen treenin.

Koska juoksumaton juoksupinta pyörii moottoriavusteisesti, eikä paikoillaan juostessa joudu kamppailemaan ilmanvastusta vastaan, on juoksu usein helpompaa kuin pihalla. Varsinkin laadukkaammissa juoksumatoissa juoksualustan kallistusta voidaan kuitenkin säätää, jolloin voidaan simuloida ulkona olevaa ilmanvastusta. 

Kunnon kasvaessa harjoitteluun voidaan ottaa mukaan pitempiä juoksulenkkejä, tai HIIT-harjoittelua. HIIT-treenissä tempoa voidaan vaihdella esimerkiksi juoksusta kävelyyn tietyin aikavälein. Hyvä juoksumatto sisältää useita harjoitusohjelmia, jolloin harrastus pysyy mielenkiintoisena, eikä motivaatio treeniin lopu.

Gorilla Sportsin juoksumatot sopivat kaikkiin koteihin

Gorilla Sports on jo 9 maassa toimiva kuntoiluvälineiden valmistaja, jonka laajaan valikoimaan kuuluu myös mukava määrä laadukkaita juoksumattoja. Halvimmillaan juoksumaton saa jopa alle 500 eurolla, mutta mitä enemmän juoksumattoon on valmis budjetoimaan, sitä laadukkaamman ja pitkäikäsemmän laitteen saa. Alkuun pääsee kuitenkin halvemmillakin malleilla.

Hyvästä juoksumatosta löytyy kestävien osien lisäksi myös kasvuvaraa. Kannattaa siis tarkastaa että juoksumatto tarjoaa nopeudensäädön joka riittää hamaan tulevaisuuteen saakka. Vauhdin kasvaessa myös askellus pitenee, joten etenkin pitempien juoksijoiden kannattaa huomioida juoksualustan pituus.

Treenin tehokkuuden seuraaminen on myös oleellista, ainakin jos havittelet teräksiseen juoksukuntoon. Useimmista matoista löytyy sykkeenmittaus sekä ohjauspaneeli josta näkee tiukkaa faktaa treenin kulusta. Hieman kalliimmat juoksumatot tukevat myös erilaisten sykevöiden liittämistä juoksumattoon jopa bluetoothin avulla. 

Monet ihmiset saattavat aristella juoksumaton hankkimista kotiin yksinkertaisesti niiden koon takia. Eikä juoksumatto missään nimessä pienin kuntoilulaite olekaan. Nykyään on kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus, että juoksumaton saa taitettua kasaan, jolloin se mahtuu pienempäänkin tilaan treenin jälkeen.

3 syytä ostaa juoksumatto kotiin

  1. Voit treenata koska tahansa

Kun juoksumatto löytyy kotoa, voit treenata olipa ulkona millainen keli tahansa, eikä illalla tarvitse lähteä pimeälle ja liukkaalle lenkkipolulle. Jos paikoillaan juoksu kuitenkin kuulostaa tylsältä, aina voi laittaa vaikka telkkarin päälle samalla. Kotona ei myöskään koskaan  tarvitse jonottaa laitteisiin, toisin kuin kuntosalilla.

  1. Treeni ei katkea yllätyksiin

Varsinkin pitemmällä lenkillä iskevä vessahätä tai vaikka lievä loukkaantuminen katkaisee aina matkan. Kotona treenatessa harjoittelu on helppo lopettaa saman tien, eikä sinun tarvitse kävellä tuskaisena kotiin saakka. Juoksumaton tasainen pinta saattaa myös vähentää loukkaantumisriskiä.

  1. Helppo parantaa juoksutekniikkaa

Myös juostessa oikea tekniikka parantaa tuloksia, ja vähentää loukkaantumisia. Aseta peili juoksumaton lähelle, ja voit tarkkailla juoksutekniikkaasi.