Ilmoitus: Tuliko elettyä yli varojen ja nyt harmittaa

[ILMOITUS] Suomalaisten on vaikea avoimesti puhua kenellekään omista raha-asioistaan, oli kyse sitten hyvästä taloudellisesta tilanteesta tai rahahuolista. Vaikka todellisuudessa näistä asioista olisi hyvä usein puhua ääneen, toisella voi olla samoja kokemuksia tai vinkkejä moneen samankaltaiseen huoleen.

Monesti voi olla niin, että pitkittynyt velkakierre on monen asian summa. Perheessä on voinut olla sairastelua, äkillisiä menoja, joihin ei ole osannut varautua tai yleisesti vain huonoa tuuria. Monen lainan aiheuttaman taloudellisen ahdingon pystyy usein peittelemään jopa vuosia ottamalla lisää lainaa useammasta paikasta. Ahdinkoa ei helpota laisinkaan nykypäivän elämänmeno, kun mukavia tapahtumia olisi monessa paikassa ja ystävät pyytävät lähtemään mukaan. Kesäksi on tiedossa festareita, suurempia tapahtumia, lomareissuja ja bilettämistä. Harva haluaa niistä kieltäytyä, vaikka todellisuudessa siihen ei olisi taloudellisesti varaa.

Pienillä muutoksilla suuriin säästöihin
Mitä pidemmälle antaa asioiden mennä, se syvempään velkakierteeseen ihminen voi ajautua. Tämän vuoksi on tärkeää uskaltaa avata suunsa ajoissa. Monella muullakin ollut samankaltainen tilanne ja niistä on selvitty talouteen tehtävillä muutoksilla. Ensimmäinen askel on aloittaa lainojen uudelleenjärjestely yhteen edullisempaan kokonaisuuteen. Tämä lainojen yhdistäminen poistaa monesta eri lainasta aiheutuvat päällekkäiset kulut, kuten korko- ja kulumaksut sekä tilinhoitomaksut. VertaaLainaa.fi maksuttoman lainapalveluiden vertailusivuston kautta pystyt yhdistämään jo olemassa olevat lainasi yhteen tai voit kilpailuttaa lainasi uudelleen monen lainantarjoajan välillä. Ei ole mitenkään epätavallista, että lainat yhdistämällä on asiakkaan kuukauden säästö ollut jopa pari sataa euroa.

Nykyään ihmiset ovat tottuneet käyttämään kännykkää ostoksiin, laskujen maksamiseen ja hintavertailuun. Siinä missä hoitaa kaikki muutkin asiat verkossa, voi yhtä hyvin vertailla eri laina-asioita netissä. Moni sanookin tekevänsä lainamuutokset mieluummin verkossa, kuin menevänsä tutun pankkivirkailijan juttusiin lähipankkiin. Rahahuoliin löytyy siis puolueeton ja turvallinen ratkaisu vain muutaman klikkauksen päässä.