Kato käy jälleen Helsingin levykaupparintamalla

28.02.2012

Ensin Lifesaver ilmoitti lopettavansa, nyt on vuorossa kaksi vuosikymmentä asiakkaita palvellut Popparienkeli. Huonot ajat ovat yllämme.

Nyt alkavat Helsingin perinteikkäät levyliikkeet käydä vähiin. Vain pari vuotta sitten surtiin Tunnelin levyn kuolemaa, ja viime tammikuussa kuultiin vuorostaan Lifesaverin aikeista laittaa homma pakettiin. Nyt parikymmentä vuotta toiminut Popparienkeli ilmoittaa lopettavansa. Liiketoiminta päättyy kaupan tiedotteen mukaan 30. huhtikuuta.

Ilmoitus ei tule aivan yllättäen, sillä sulkemissuunnitelmista on kiertänyt huhuja Facebookissa jo viikon verran. Popparienkelistä annetaan puhelimitse ymmärtää, että syy lopettamispäätökseen piilee paljon puhutussa levybisneksen murroksessa.

”Onhan tätä toisaalta tullut jo tehtyäkin”, omistaja Timo Saarikivi kommentoi. Kyllä maar olisi suonut, että olisi voitu tehdä vähän pidempäänkin, kommentoi puolestaan Rumban toimitus.

Viiskulman levykauppakeidas ei ole tämän vuoden jälkeen enää entisensä. Viime lokakuun Rumban musiikkibisnes-jutussa toivottiin nykytilanteen avaavan uusia mahdollisuuksia pienille levyliikkeille, mutta nyt viikatemies niittää satoa juuri niiden joukosta. Mistä tulisi uusia yrittäjiä tilalle? Kuka uskaltaa?

Lisää luettavaa