Ellie Goulding Burn jatkoi brittilistan kärjessä

Kärkikolmikkoon saatiin myös itävaltalaista osaamista ja Melanie C palasi top 20:iin kahdeksan vuoden poissaolon jälkeen. Albumilistan ykkösenä on yhä viihdeduo Richard and Adam.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Polydor.

Burn oli jälleen viikon ostetuin single ja Aviciin Wake Me Up piti kakkospaikkansa. Kolmantena debytoi melko harvinainen näky: itävaltalainen hittisingle. Tanssikaksikko Klangkarussell sai Sonnentanz-nimisestä jazzhouse-instrumentaalistaan taannoin ison eurohitin. Sittemmin siihen lisättiin Will Heardin laulua ja alaotsikko Sun Don’t Shine.

Diplo tuotti muutama viikko sitten kolmantena piipahtaneen Tinie Tempahin Trampolinen, ja sai nyt toisen kunnon brittihittinsä artistina, kun hänen, DJ Freshin ja Dominique Young Uniquen Earthquake debytoi neljäntenä. Kolmikosta ainoastaan DJ Freshillä on aiempia top ten -merkintöjä ja jopa kaksi ykköstä: Louder (2011) sekä Hot Right Now (2012).

Sean Paulin top ten -ura on jo toisella vuosikymmenellä. Other Side of Love nappasi seitsemännen tilan ollen miehen kymmenes top ten -single. Ykkösiä on kaksi, molemmat vierailuja: Blu Cantrellin Breathe (2003) ja The Saturdaysin What About Us (2013).

Naughty Boy sai alkukesästä uransa ensimmäisen ykkösen meilläkin hitiksi kehittyneestä singlestä La La La ja nyt Emeli Sandén tähdittämä Lifted pääsi kahdeksanneksi. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä aiemmin peräti kolmesti, ja niistä kaksi – Never Be Your Woman (#8, 2010) sekä Wonder (#10, 2012) – oli myös top ten -menestyksiä.

Melanie C:n edellisestä kunnon brittihitistä ehti kulua peräti kuusi vuotta (I Want Candy, #24), mutta nyt hän palasi 14:nneksi Matt Cardlen kanssa kappaleella Loving You. Hänellä on soolona kaikkiaan kymmenen top ten -hittiä ja kaksi ykköstä: Never Be the Same Again (2000) sekä I Turn to You (2000). X Factor -voittaja Cardlella on kaksi top ten -merkintää, joista toinen, eli Biffy Clyro -cover When We Collide (2010), pääsi tietenkin kärkeen.

Draken Hold On We’re Going Home paransi neljä sijaa 11:nneksi. OneRepublicin Counting Stars nousi kymmenen porrasta sijalle 20, joka on heidän korkein sijoituksensa kuuteen vuoteen

Britannian singlet viikolla 35, Top 20
1. (1.) Ellie Goulding – Burn
2. (2.) Avicii – Wake Me Up
3. (-) Klangkarussell featuring Will Heard – Sonnentanz (Sun Don’t Shine)
4. (-) DJ Fresh vs. Diplo feat. Dominique Young Unique – Earthquake
5. (4.) Lana Del Rey vs. Cedric Gervais – Summertime Sadness
6. (3.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
7. (-) Sean Paul – Other Side of Love
8. (-) Naughty Boy featuring Emeli Sandé – Lifted
9. (5.) Lady Gaga – Applause
10. (7.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
11. (15.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
12. (14.) One Direction – Best Song Ever
13. (9.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
14. (-) Matt Cardle and Melanie C – Loving You
15. (11.) John Newman – Love Me Again
16. (12.) Ray Foxx featuring Rachel K. Collier – Boom Boom (Heartbeat)
17. (6.) Tinie Tempah featuring 2 Chainz – Trampoline
18. (13.) Calvin Harris featuring Ayah Marar – Thinking About You
19. (16.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
20. (30.) OneRepublic – Counting Stars

Richard and Adamin The Impossible Dream uhmasi todennäköisyyksiä keräten neljännenkin ykkösviikon, mutta toki julkaisukalenteri on ollut varsin ankea.

Travisin Where We Stand nappasi kolmannen sijan. Edellisestä Ode to J. Smith -albumista ehti kulua viisi vuotta ja listasijoitus koheni 20. tilasta siis top teniin. Vaikea on ennustaa uutuudelle kuitenkaan kovin pitkää listaikää. Travisilla on nyt seitsemän top ten -albumia, joista kaksi ykköstä: menestyslevyt The Man Who (1999) sekä The Invisible Band (2001).

John Mayerin Paradise Valleyn olisi voinut odottaa debytoivan kilpailun puutteessa hieman paremminkin, vaikka nelostila on ihan hyvä ja sama kuin viimevuotisen Born and Raisedin noteeraus.

Stereophonicsin Graffiti on the Train rynni heti ilmestyttyään kolmanneksi ja on myynyt sen jälkeen tasaisen hyvin. Nyt saavutettu viides tila on levyn paras moneen kuukauteen.

Muun muassa Snow Patrolin ja Belle and Sebastianin väen, R.E.M:n Peter Buckin sekä tuottaja Jacknife Leen muodostama Tired Pony debytoi 14:ntenä toisella levyllään The Ghost of the Mountain. The Place We Ran From (2010) kävi sijalla 17.

Earl Sweatshirtin ensimmäinen varsinainen sooloalbumi Doris pääsi kivasti 23:nneksi. Odd Futuren kanssa räppäri on saanut nauttia top ten -menestystä Yhdysvalloissa.

Britannian albumit viikolla 35, Top 20
1. (1.) Richard and Adam – The Impossible Dream
2. (2.) Rudimental – Home
3. (-) Travis – Where We Stand
4. (-) John Mayer – Paradise Valley
5. (21.) Stereophonics – Graffiti on the Train
6. (3.) Imagine Dragons – Night Visions
7. (10.) Kodaline – In a Perfect World
8. (8.) Calvin Harris – 18 Months
9. (5.) Passenger – All the Little Lights
10. (6.) Michael Bublé – To Be Loved
11. (7.) David Guetta – Nothing But the Beat
12. (14.) Disclosure – Settle
13. (15.) Bastille Bad Blood
14. (-) Tired Pony – The Ghost of the Mountain
15. (20.) Tom Odell – Long Way Down
16. (9.) Rod Stewart – Time
17. (18.) Olly Murs – Right Place Right Time
18. (13.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
19. (11.) Mumford and Sons – Babel
20. (27.) One Direction – Take Me Home