Hurja rock-trio kamppailee listoilla: Amorphis, Five Finger Death Punch vai Iron Maiden?

Kuva: EMI.

Onko Iron Maiden vuonna 2015 suurempi kuin koskaan?

Teksti: Markus Hilden, kuva: EMI.

Iron Maiden on tällä hetkellä suosionsa huipulla niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti, sillä The Book of Soulsin avaukset ovat olleet komeita joka puolella – Britanniassa siitä tulee muutamassa viikossa heidän koko 2000-luvun myydyin levynsä. Rumban listalla se on heidän toinen ykkösensä The Final Frontierin (2010) jatkoksi, mutta tässä välissä he olivat ehtineet kerätä erilaisten uudelleenjulkaisujen ansiosta 12 muutakin lista-albumia.

Amorphisin Under the Red Cloud debytoi kunniakkaasti kakkosena. Kaksi edellistä studiolevyä The Beginning of Times (2011) ja Circle (2013) ylsivät kärkeen asti. Kolmossijan Five Finger Death Punch on myös käynyt keulilla The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell Vol. 1 -levyllään (2013).

Amadeus Lundberg on maamme suurimpia iskelmätähtiä ja hänen uusi Riku Niemi Orchestran kanssa tehty albuminsa Puhu minulle rakkaudesta debytoi viidentenä. Kombon edellinen levy Vain rakkaus (#1, 2014) oli viime vuoden menestystarinoita. Normaalilla viikolla Jontti ja Shaka olisivat ehkä yltäneet korkeammallekin kuin kuudenneksi, mutta tällä kertaa kilpailu oli kovaa. Top tenin kuudes uutuus on Riffteran Pitch Black sijalla 10.

Embassy of Silencen edellinen listamerkintä on sijalta 12, joten Verisimilituden 13. tila on odotusten mukainen. Grave Pleasuresin Dreamcrash debytoi 14:ntenä.

Rumban Albumilista 3.–9.9.2015
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) IRON MAIDEN: The Book of Souls
2. (-) AMORPHIS: Under the Red Cloud
3. (-) FIVE FINGER DEATH PUNCH: Got Your Six
4. (3.) GHOST: Meliora
5. (-) AMADEUS LUNDBERG & RIKU NIEMI ORCHESTRA: Puhu minulle rakkaudesta
6. (-) JONTTI & SHAKA: Alakulttuuri syö lapsensa
7. (1.) MOTÖRHEAD: Bad Magic
8. (5.) ASA: Love
9. (12.) PYHIMYS: Pettymys
10. (-) RIFFTERA: Pitch Black
11. (2.) TIISU: Elämän koulu
12. (re) HALOO HELSINKI: Kiitos ei ole kirosana
13. (-) EMBASSY OF SILENCE: Verisimilitude
14. (-) GRAVE PLEASURES: Dreamcrash
15. (11.) IIRO RANTALA: My Working Class Hero
16. (re) ERI ESITTÄJIÄ: We Love the 90’s
17. (13.) WOLFHEART: Shadow World
18. (9.) BACKYARD BABIES: Four by Four
19. (10.) IISA: Kukaan ei oo kenenkään
20. (14.) DISTURBED: Immortalized

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Swamp Music, Sävelaitta.