J. Karjalaisen paluu valloitti Rumban Albumilistan

Suomirockin ikonin uutuusalbumi rynnisti suoraan ykköseksi ohi Von Hertzen Brothersin Nine Livesin.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Warner.

J. Karjalaisen Lännen Jukka -albumit julkaistiin vuosina 2006 ja 2010 ja välissä tuli albumi Veli-Matti Järvenpään kanssa, mutta poppi-Jiin edellisestä studioalbumista ehti kulua 11 vuotta (Electric Saunan kanssa tehty Valtatie). Nyt Et ole yksin rynnisti Rumban Albumilistan ykköseksi ja ihme on, jos joku pysäyttää sen kaikkea myyntiä mittaavalla Virallisella listalla sunnuntaina. Polkabilly Rebels (2010) ylsi neljänneksi Rumban listalla.

Von Hertzen Brothersin Stars Aligned (2011) ja Best of (2012) ylsivät ykköseksi ja kakkoseksi ja nyt Nine Lives nappasi kakkossijan, odotettua sekin. Sen sijaan metalliyhtye Torture Killerin Phobian kolmostila oli pieni yllätys.

Jyväskyläläinen Lost Society ylsi viidenneksi Fast Loud Death -esikoisalbumillaan. Death SS:n Story of Death SS Vol. 1 näyttäytyy seitsemäntenä.

Amaranthen nimetön esikoisalbumi (#2, 2011) palasi jostain syystä kymmenenneksi. Veteraaniosastoa edustaa puolestaan Gamma Ray, jonka uusia biisejä ja livejä sisältävä sillisalaatti Master of Confusion debytoi 12:ntena. Heidän edellinen lista-albumi To the Metal (2010) piipahti peräti kärjessä.

Justin Timberlaken The 20/20 Experience ilmestyi maanantaina ja punnersi 14:nneksi. Yhdysvalloissa se myynee ensimmäisellä viikollaan yli 700 000 kpl, joka on selvästi vuoden paras avaussaldo.

Clutchin Earth Rocker ilmaantui 16:nneksi ja Damnation Planin The Wakening 18:nneksi. Neumannin Oma Waterloo nappasi tällä viikolla listan jämäsijan.

Rumban Albumilista 14.–20.3.2013
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) J. KARJALAINEN: Et ole yksin
2. (-) VON HERTZEN BROTHERS: Nine Lives
3. (-) TORTURE KILLER: Phobia
4. (3.) DAVID BOWIE: The Next Day
5. (-) LOST SOCIETY: Fast Loud Death
6. (1.) BON JOVI: What About Now
7. (-) DEATH SS: The Story of Death SS, Vol. 1
8. (5.) ISMO ALANKO: Maailmanlopun sushibaari
9. (2.) WÖYH: Ikkillyk
10. (re) AMARANTHE: Amaranthe
11. (4.) HURTS: Exile
12. (-) GAMMA RAY: Master of Confusion
13. (re) SOILWORK: The Living Infinite
14. (-) JUSTIN TIMBERLAKE: The 20/20 Experience
15. (re) NICK CAVE & THE BAD SEEDS: Push the Sky Away
16. (-) CLUTCH: Earth Rocker
17. (9.) STRATOVARIUS: Nemesis
18. (-) DAMNATION PLAN: The Wakening
19. (re) PÄÄ KII: Pää Kii
20. (-) NEUMANN: Oma Waterloo

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.