Poets of the Fall yhä suosittu – löi Leonard Cohenin ja Pauli Hanhiniemen Rumban listalla

26.09.2014

Kotimainen rock-yhtye peittosi rutkasti muita uutuuksia matkalla listakärkeen. Edu Kettunen yllätti positiivisesti palkintopallisijalla.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Playground.

Poets of the Fall on päässyt jo kuudenteen studioalbuminsa Jealous Gods ja samalla tuli toinen ykköstila Rumban listalta. Twilight Theater (2010) avasi kärjestä ja Temple of Thought (2011) kakkossijalta.

Edu Kettusen edellinen levy Pomminpurkajan maanantai (2012) pääsi ”vain” yhdeksänneksi, mutta vietti listalla toista kuukautta. Nyt Kadonnut maailma debytoi hienosti kakkosena Leonard Cohenin Popular Problemsin edellä. Cohenille kolmas tila on hyvää jatkoa Old Ideasin (2012) kakkossijalle.

”Vain elämää -tähden” Pauli Hanhiniemen Minä ja hehkumo pääsi neljänneksi. Se on Hanhiniemen ensimmäinen sooloalbumi Rumban listalla. Joe Bonamassa sen sijaan on hyvinkin tuottelias. Uusi Different Shades of Blue on hänen toinen listalevynsä tänä vuonna ja kuudennella tilallaan parhaiten sijoittunut toistaiseksi.

Lenny Kravitz puolitti edellisen albuminsa sijaluvun debytoimalla seitsemäntenä levyllä Strut. Threshold puolestaan on ensimmäistä kertaa top tenissä, kun For the Journey avasi sijalta yhdeksän.

Malpracticen Turning Tides pääsi 12:nneksi ja Katatonian livelevy Last Fair Day Gone Night tupsahti kummallisesti 13:nneksi. Se julkaistiin Wikipedian mukaan jo yli vuosi sitten.

Kasmirin AMK Dropout jäi 15:nneksi, mutta sijoittunee huomattavasti paremmin streaming-palvelut huomioivalla Suomen virallisella listalla. Ressu Redfordin ja Jussi Rainion Elämästä seonneet ylsi 19:nneksi.

Uutuustulvan vuoksi viime viikon kärkikaksikko romahti kokonaan ulos top tenistä, Elonkerjuu kakkospaikalta jopa ulos top 20:sta. Top 20:n jätti ensimmäistä kertaa myös Pepe Willbergin Pepe ja Saimaa -menestysalbumi (#1, 2014).

Rumban Albumilista 18.–25.9.2014
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) POETS OF THE FALL: Jealous Gods
2. (-) EDU KETTUNEN: Kadonnut maailma
3. (-) LEONARD COHEN: Popular Problems
4. (-) PAULI HANHINIEMI: Minä ja hehkumo
5. (4.) AMADEUS LUNDBERG & R. NIEMI ORCHESTRA: Vain rakkaus
6. (-) JOE BONAMASSA: Different Shades of Blue
7. (-) LENNY KRAVITZ: Strut
8. (5.) ROBERT PLANT: Lullaby and… The Ceaseless Roar
9. (-) THRESHOLD: For the Journey
10. (3.) SLASH: World on Fire
11. (10.) OPETH: Pale Communion
12. (-) MALPRACTICE: Turning Tides
13. (-) KATATONIA: Last Fair Day Gone Night
14. (6.) IN FLAMES: Siren Charms
15. (-) KASMIR: AMK Dropout
16. (1.) KERKKO KOSKINEN KOLLEKTIIVI: 2
17. (7.) CANNIBAL CORPSE: A Skeletal Domain
18. (re) AGENTS & VESA HAAJA: Sound on Sound
19. (-) RESSU REDFORD & JUSSI RAINIO: Elämästä seonneet
20. (12.) ROYAL BLOOD: Royal Blood

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa