Dinosaur Jr järjesti treenit Tavastialla – lue Rumban raportti

Dinosaur Jr – 5.12.2017, Tavastia

06.12.2017

Näinä huomiotalouden ja ammattimaisuuden päivinä herkästi unohtaa, että ei-niin-kauhean-kauan-sitten bändit olivat lavalla kuin olohuoneessaan, ei kuin catwalkilla. Dinosaur Jr muistutti siitä, että vanhat ajat eivät automaattisesti olleet parempia.

Wanha kunnon Gandalf, shortseihin pukeutunut Murp-nimellä tunnettu halonhakkaaja ja apinan raivolla heilunut bassohirmu Lou Barlow kävelivät lavalle ilman seremonioita ja keskittyivät soittamiseen. J Mascis jopa siinä määrin, ettei yleisölle tarvinnut jutella turhan takia. Sen sijaan hän keskittyi tapailemaan joko tulevia tai muuten vaan yhtyeen ohjelmistoon kuuluvia kappaleita ja rakensi niistä toisinaan jyliseviä luuppeja. Sillä välin muut yhtyeen jäsenet ja yleisö tankkasivat ja odottivat milloin maestro on valmis uuteen kappaleeseen. Kerron Murph ja Barlow erehtyivät lähtemään mukaan Mascisin säveltapailuun, joka päätyi noin minuutin jälkeen basistin kysymykseen: ”What the fuck was that?” Ehkäpä seuraava hittiraita.

Luonnollisesti kuultiin pitkiä kitarasooloja suurella äänenvoimakkuudella. Mascisin taidot ovat kyllä vakuuttavat ja mies osaa leipoa surinasta ja särövallista kauniita ja tehokkaita kuulokuvia. Taitaapa jokainen isosta kasasta vahvistiamia olla tarpeellinen, puhumattakaan Espoon kokoisesta pedaalilaudasta. Murph on edelleen energinen ja tarkka rumpali ja Barlow pysyi hämmätyttävän hyvin kompissa mukana jatkuvasta hyppimisestä huolimatta.

Noh, vaikka bändin huoleton harrastustoiminta ei varsinaista draamaa tarjonnut, biisit ovat edelleen hienoja. Sellaiset valioraidat kuin Watch the Corners, Out There, Feel the Pain ja Freak Scence lähtivät hyvin ja tehokkaasti ja seassa oli alkuosa erästä biisiä, joka falsettilauluineen kuulosti lähestulkoon Belle & Sebastianilta. Lou Barlowin laulamaan hc-päräykseen saatiin rumpuihin suomivahvistusta Hero Dishonestin rumpalista ja encoressa kajahti kauniisti eetteriin Just Like Heaven. Kiitos taas herroille, aivan tukossa ollut Tavastia-klubi arvosti!

Lisää luettavaa