Estotonta bailausta, maailman parasta musiikkia ja yhteisöllisyyttä – ”kotibileiksi” kaavaillut Beyoncé-bileet paisuivat eeppisiin mittoihin

Beyoncé-bileiden taustalla oli Rumban oma Anna Brotkin, jonka alkuperäisissä suunnitelmissa oli järjestää tuoreimman Rumban Beyoncé-kansijutun johdosta pienimuotoiset juhlat. Sosiaalinen media oli toista mieltä ja lopputulos oli sanalla sanoen eeppinen.

2016-06-01 Beyonce Party

Teksti: Mari Hautamäki, kuvat: Saara Autere

Beyoncé-party
B-Side Bar, Helsinki
1.6.2016

Miltä kuulostaisi kesäilta, jolloin voit leppoisin fiiliksin istua täydellä terassilla, siemailla kylmää juomaa ja keskustella itseäsi kiinnostavista asioista niin tuttujen kuin tuntemattomienkin ihmisten kanssa?

No aika ideaalilta.

Entäpä tilanne, kun koko illan taustalla soi maailman parasta musiikkia – niin omastasi kuin muidenkin ympärilläsi olevien ihmisten mielestä. Intoudut tanssimaan ja lähes kaikki ympärilläsi tekevät saman. Laulatte yhdessä kappaleiden sanoja ja teette tanssiliikkeitä, joita normaalisti teet ainoastaan yksin kotona oman peilisi edessä. Ja huom! Tähän kaikkeen ei ole vaadittu kolmen tunnin shottietkoja.

Kyllä, nyt alkaa kuulostamaan jo liian epätodelliselta.

Näin kuitenkin tapahtui kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun Helsingin Teurastamon ympäristöön kokoontuivat kaikki Suomen kovimmat Beyoncefanit – ja muutama muukin iloinen fiilistelijä. Enemmistö juhlijoista oli naisia, mutta tapahtumasta pystyi bongaamaan myös miehiä keinuttamassa lantioitaan, tekemässä Single Ladies -käsiliikkeitä – ja tietysti vähän puolisalaa tiirailemassa estottomasti bailaavia bey-mimmejä.

Yleensä sanotaan, että liian moni nainen ei sovi yhtä aikaa saman katon alle: kilpaillaan paikoista vessajonoissa, miesten huomiosta ja muka milloin mistäkin. Viimeistään näissä kekkereissä vanhanaikaisen ajatusmallin sai vetää vessanpöntöstä alas. Kaiken Bey-humun keskellä nimittäin parasta oli yhteisöllisyys. Entuudestaan tuntemattomat naiset hymyilivät toisilleen sekä vinkkailivat lyhyistä vessa- ja baaritiskijonoista. Luonnollisesti yhdessä myös jammailtiin, laulettiin ja spekuloitiin Beyoncén ensi kesän keikkaa Tukholmassa, jonne moni juhlija oli ensimmäistä kertaa menossa.

Kuningattaren opit olivat siis selkeästi menneet perille: Naisten kuuluu tukea ja tsempata toisiaan, ei nahistella keskenään. Tusinassa Beyonce-fanissa on enemmän voimaa, kuin yhdessä.

Queen B:n kunniaksi järjestetyt juhlat olivat Suomessa laatuaan ensimmäiset, (ainakin tässä mittakaavassa), mutta toivottavasti eivät viimeiset. Ainoa miinus koko tapahtumassa oli siinä, että jopa sitä yhtä viinilasia oli haastava pitää kädessä, kun piti tanssia niin vimmatusti.

Katso kuvagalleria: