Hardcore-rapin legenda Mobb Deep lietsoi täpötäyden Tavastian hikiseksi – katso kuvagalleria keikalta

Hiphop-suuruus jyräsi tiistaina Helsingissä ja kuvaaja Sami Turunen vieraili kameroineen eturintamassa. Kova oli keikka, ilmeisesti.

Teksti ja kuvat: Sami Turunen

Mobb Deep
Tavastia, Helsinki
17.6.2014

New Yorkin Queensistä maailmanmaineeseen ponnistanut hiphop-duo Mobb Deep piipahti vuoden 2014 kiertueeseensa kuuluneella keikalla Helsingissä. Koleaa kesäkuista iltaa vasten amerikkalaiset hardcore-rapin sanansaattajat jättivät jälkensä iskemällä Tavastian kattilassa niin sanotusti lämmöt ja bassot kaakkoon – lava otettiin odotetusti haltuun isännän ottein.

Tuvan täydeltä paikalle ahtautunut ja tuhdin bassobiitin mukana vahvasti elänyt yleisö sai euroilleen vastinetta koko rahan edestä. Pelkistetty ja energinen lavapreesens kantoi ensimmäisestä iskusta lähtien lavan edestä takaseinään saakka. Pirteästi esiintynyt Mobb Deep järjesti sanalla sanoen hyvät bileet eikä jättänyt kylmäksi, sykettä riitti yllin kyllin eikä testosteronia tihkuvaa gangstahuumoriakaan unohdettu. Itärannikon katujen kasvattien ja lähiöiden lupausten riimeistä virtaava voima sekä ysärisoundiin luottava biitti oli raakaa ja uskottavaa. Hyppivän ja hikisen yleisön heiluvien käsien meri oli siitä aito osoitus.

Myös omilla soolourillaan hyvin breikanneiden Havocin (Kejuan Muchita) ja Prodigyn (Albert Johnson) Mobb Deepin nimellä varustettuja levyjä on myyty vuosien saatossa reilun kolmen mijoonan kappaleen verran. Duon 1990-luvussa alkaneeseen uraan on mahtunut studioalbumeita kahdeksan kappaleen verran ja niistä tuorein The Infamous Mobb Deep julkaistiin huhtikuussa 2014. Kyseinen tuplalevy sisältää Havocin tuottamaa uudempaa materiaalia ja Mobb Deepin ennen julkaisemattomia kappaleita uran alkuajoilta. Levyllä vierailevat lisäksi muiden muassa Snoop Dogg, Busta Rhymes, Nas, Mack Wilds, Ghostface Killah, Raekwon ja Big Noyd.

Kuvat näet suurempina klikkaamalla niitä.