Kanadalaisyhtye virittelee väkevää paluuta – Rumba kävi katsastamassa Wolf Paraden Tavastialla

Tavastian keikka sen todisti: yhteen palanneen Wolf Paraden rungosta ei löydy ruostumisjälkiä.

Montrealilainen Wolf Parade esiintyi Tavastialla viime torstaina. Alkuvuodesta paluun keikkalavoille ja studioon tehnyt kanadalaisbändi tunnetaan energisen rock-poljentansa lisäksi myös suomalaiskytköksistään: bändin jäseniin kuuluva Spencer Krug on tehnyt nimittäin Moonface-nimellä yhteistyötä suomalaisen Siinain kanssa ja ovatpa miehet myös vierailleet, asuneet ja lomailleet paljon Suomessa.

Esiintyminen Tavastialla onnistui hekumoimaan jo ennakkoon, sillä bändin toukokuussa julkaisema EP on varsin väkevä paluu yhtyeen hittikantaan. Wolf Parade on kaiken kukkuraksi soittanut yhdessä ennen tätä kevättä viimeksi viisi vuotta sitten! Miltä 2000-luvun yksi kovimmista indie rock bändeistä mahtaa kuulostaa vuonna 2016, on illan kysymys.

Ennen Wolf Paradea Siinai käy lämmittelemässä yleisön korvakäytävät auki. Bändi esiintyy varsin energisesti ja esittelee paljolti uuden albuminsa, My Best Human Facen antimia (Ei muuten esitellyt –toim. huom.). Siinai naittaa musiikissaan taitavasti yhteen vaikutteita niin krautrockista, ambientista kuin elektronisesta musiikistakin. Keikalla kuulluista kappaleista ennen kaikkea Risto’s Riff kiteytti (Kiteyttäisi, kiteyttäisi, mutta ei tätäkään kuultu. Mistähän biisistä on kyse? –toim. huom.) loistavasti sen, miksi Siinaista kuhistaan tällä hetkellä: yhtyehän alkaa vuosi vuodelta kuulostaa yhä enemmän kanadalaiselta Arcade Firelta!

Sitten olikin Wolf Paraden aika ottaa lava haltuun. Yleisöä oli saapunut paikalle yllättävän paljon, kun ottaa huomioon sen, että suuri osa indie-kansasta varmasti lataili torstai-iltana akkuja viikonlopun Sideways-koitosta varten.

IMG_4067

Bändin astuessa lavalle oli ilahduttavaa huomata, että suomalaisethan fanittavat aivan tosissaan tätä kanadalaisbändiä! Yhtyeen laulajat Spencer Krug ja Dan Boeckner hymyilevät Tavastian lämpimästä vastaanotosta ja toteavat yleisössä olevan paljon tuttuja naamoja edellisiltä keikoilta.

Keikka lähtee You Are a Runner and I Am My Father’s Sonilla, Fancy Clapsillä ja Soldier’s Grinillä – ihoni menee välittömästi kananlihalle. Varsinkin näitä yhtyeen vanhempia kappaleita tuntuu sitovan sellainen energisyys, että olisi suorastaan syntiä olla soittamatta niitä livenä.

Bändi soitti myös liudan uusia kappaleita: raikas Ce’st La Vie Way, melankolinen Floating World ja Interpol-henkinen kitararalli Mr. Startup saavat odottamaan uutta albumia ihan tosissaan. Kulttikappaleeksi muodostuneen Modern Worldin kuulemme myös ja sen Dan haluaa omistaa yleisöstä löytyville sekopääfaneille, jotka toivovat biisiä aina keikoilla – yleisö kiitti huomiosta osoittaen Dania sormilla ja laulaen biisin mukana suorastaan kuorossa.

IMG_4039

Yhtyeen lavakarisma tekee myös vaikutuksen: kitaristi Dan Boeckner pyörii koko illan lavalla kuin häkkyrä ja hikikone Spencer Krugille sai heitellä kuivia pyyhkeitä harvase hetki. Rumpali Arlen Thompson hukkasi muutamaan otteeseen rytmin mutta bändi saatika yleisö ei tästä ollut moksiskaan: tänään heitellään vitsejä ja pidetään hauskaa.

Torstai-ilta oli loistava sukellus laadukkaan kanadalaisrockin maailmaan. Vaikka yhtye veteelekin ensimmäisiä paluukeikkojaan juuri nyt, ei voi sanoa, että Wolf Parade olisi millään lailla ruosteessa. Päinvastoin: tuntuu siltä, kuin bändi ei koskaan olisikaan ollut tauolla. Keikan jälkeinen fiilis oli mitä mainioin: yksi 2000-luvun kovimmista indie-bändeistä on täällä taas, ehkä kovempana kuin koskaan.

PÄIVITETTY 20.6.2016 KLO 22.20: Siinain setin koostumukseen tehty huomioita. Verkkotuottaja määrää kirjoittajan kuuntelemaan Siinain tuotannon sata kertaa läpi ja tulee pitämään kirjoittajaa kädestä kiinni seuraavalla Siinain keikalla.