”Keikka oli ihan hyvä” – mitä 10-vuotias musiikkikriitikko oli mieltä JVG:n areenakeikasta?

28.05.2016

JVG
Hartwall Arena, Helsinki
27.5.2016

Toimittanut: Jukka Hätinen

”Mä oon käynyt edellisen kerran Hartwall Arenalla katsomassa Suomi–USA-lätkäpelin. Suomi hävisi silloin jotain 1–5.

Oon kuunnellut joitain tiettyjä JVG:n biisejä tosi paljon, mutta en mä ole sellainen, että kuuntelisin päivittäin niiden kokonaisia levyjä. Niillä on kyllä tosi hyviä yksittäisiä biisejä.

Keikka oli ihan hyvä ja ne taustalla näkyneet videot oli tosi siistejä. Tuliefektitkin oli makeita. Keikka oli sopivan mittainen, sen jaksoi katsella hyvin, eikä ollut tylsää.

Vierailijoita oli tosi monta. Jotenkin osasin arvata, että Cheek tulee vierailemaan. Ajattelin, että Cheek olisi tullut siinä kohtaa kun niitä räppäreitä tuli ihan sikana. Mutta ne olivatkin vähän tuntemattomampia räppäreitä. Se biisi oli hyvä. Tunnistin mä niistä ainakin Paperi T:n. Jukan suosikit olivat niistä kuulemma Särre ja Stepa, mutta niitä en tuntenut. Cheek tuli sitten sen jälkeen. Oli ihan siistiä nähdä Cheek livenä.

Keikan muista vierailijoista mieleen jäi Mikael Gabriel. Vierailijat tuli aina esittämään niiden yhteisbiisejä. JVG:llä on paljon biisejä, joissa on vierailijoita.

Ajattelin ensin, etten olisi tarvinnut korvatulppia, mutta halusin sellaiset jossain vaiheessa kuitenkin. Anna Abreu kävi laulamassa sillä välin kun Jukka haki korvatulpat. Melkeinpä eniten melua tuli siitä kun yleisö vihelsi.

Sannikin kävi siellä. Kyllä mä noi kaikki laulajat tunnistin ja ne kaikki veti tosi hyvin.

Viisivuotiaana olin jollain festivaalilla, josta muistan sen, että poliisit vei aika monta tyyppiä putkaan. En ole ollut tällaisilla keikoilla aiemmin, niin en oikein tiennyt minkälaista meininkiä odottaa. Meininki oli hyvä.

Kun se toinen niistä pyysi ihmisiä laittaa puhelimesta valon päälle niin oli aika huikean näköistä kun niitä valoja oli yleisössä ihan sikana. Kuvasin aika monesta biisistä videota ja otin valokuvia.

Tylsintä keikassa oli se, että kun oltiin ajoissa paikalla ja sitten niitä sai odottaa viisitoista minuuttia lavalle.

Ennen keikkaa soi Dr. Dren Next Episode. Siitä on tehty sellaisia remixejä mitä oon kuunnellut. Sellaisia mitä on muokattu tietokoneella aika paljon.

Tarkenee-biisi oli ihan paras kohta keikasta.

En tiedä miten keikka olisi voinut olla parempi. Ehkä niin, että jos JVG:n tyypit olisivat vain ilmestyneet yhtäkkiä lavalle, eivätkä kävelleet sieltä reunoilta.

En halunnut JVG-paitaa, koska sillä oli mielestäni liikaa hintaa.”

Keikkaraportti on koostettu haastattelemalla 10-vuotiasta Nooaa.

Lisää luettavaa