Kuvagalleria: Helsingissä konsertoinut DJ Premier sai Nosturin natisemaan liitoksissaan

Sami Turunen

Valokuvaaja Sami Turunen vieraili eilen DJ Premierin keikalla Helsingin Nosturissa. Miehemme ikuisti Christopher Edward Martinin ja herran lämmittelijänä toimineen Särren tekemiset koreaksi kuvagalleriaksi ja kirjoitti vielä illasta muutaman rivin reportaasin kaupan päälle. Katso molemmat osiot alempaa.

DJ Premier, Särre
Nosturi, Helsinki
10.9.2015

Teksti ja kuvat: Sami Turunen

Edesmenneen Gang Starr -duon biittivelhona aikanaan tunnetuksi tullut ja nykyään tuottajana viihtyvä DJ Premier piipahti Helsingin Nosturissa 10. syyskuuta heittämässä katon nostattavan keikan.

Vaikka DJ Premierin bassot alkoivat puskea tahtia reilut kolme varttia myöhässä, tämä ei tuntunut haittaavan Primo-huudoilla pitkään artistia houkutellutta yleisöä. Tuvan täyteen vetänyt show oli viihteellisen hikinen, bändi oivassa tikissä ja itse maestro stand-up-flavorilla maustettuja välispiikkejä myöten vedossa.

Levyjä villisti vispannutta ja sanavalmiina seremoniamestarina häärinyttä Premieriä säesti osaavasti livebändi, johon kuului rumpujen ja basson lisäksi myös trumpetti ja pasuuna. Kokoonpanon soundi oli kohdillaan ja livenä soittamisesta täytyy antaa lisäpisteet, sillä aidot instrumentit loivat onnistuneesti vaihtelua genreen, jossa pelataan yleensä vain levareiden varassa.

DJ Premier on tuottanut hittirytmejä muun muassa Jay-Z:lle, Nasille, Mos Defille, Xzibitille ja Snoop Doggille. Miehen tuoreimpia meriittejä on Dr. Dren viimeisimmälle levylle tuotettu Animals-biisi.

Nosturin illan lämpöjä nostatti alkuillasta riimejä viskonut Särre, jonka toiminnasta ei huumoria puuttunut. Lisää odotellessa.

Särre:

DJ Premier