Legenda, joka ei lunastanut odotuksia – Lil Wayne Blockfestissä

Blockfest – 19.8.2017 Tampere

01.09.2017

Blockfestissa nähtiin tämän hetken kuumimman aktin, Migosin vastapainoksi neworleansilaiskonkari Lil Wayne, joka on toiminut useamman Blockfest-esiintyjän vaikutteena. Migosilta nähtiin yksi vaikuttavimmista keikoista hetkeen, mutta Lil Wayne tuntui ratsastavan legendastatuksellaan.

Lil Waynea voi surutta kutsua legendaksi, jolle esimerkiksi Drake on paljon velkaa nykyisestä asemastaan. Harmillisesti Lil Waynen keikkakunto ei ollut kovinkaan legendaarinen ja kiinnostavimmat hetket koettiin silloin, kun räppäri sai tuekseen vierailevia artisteja.

Lil Waynen taustanauhalta tulleet biitit ja räpit hukkuivat monesti liverumpalin soiton alle. Lisäksi Waynen esiintyminen oli sen verran velttoa, että jopa eturivistä alkoi tippua väkeä pikkuhiljaa pois. Lil Wayne ei varsinaisesti osoittanut kiinnostuksen puutetta, mutta räppäri taisi luottaa liikaa omaan megatähteyden ja pilven polttelun kombinaatioon. Yhdistelmä ei ollut kovinkaan toimiva: Lil Wayne oli kyllä paikalla, mutta ei varsinaisesti läsnä.

Waynen kiinnostavimmat soolohetket eivät olleet omia kappaleita, vaan lyhyitä pätkiä vierailuista muiden artistien kappaleilla. Harmillisesti nämäkin hetket oli latistettu jatkuvilla tauoilla eikä minkäänlaista takuuviihdyttävää medleytä ei kuultu. Siinä missä Migos tykitti omia kappaleita käytännössä jatkuvalla syötöllä, Waynen keikkaan ”dynamiikkaa” toi pitkät vesitauot ja mikrofoniin jaarittelu. Dj:n ”taputtakaa itsellenne” huudot eivät jaksaneet innostaa pitemmän päälle.

Keikan kuumimpia hetkiä olivat muiden räppäreiden vierailut. Yksinään Wayne ei saanut keikkaa kantamaan kuin hetkittäin, joten tuplaajasta ei varmasti olisi ollut haittaa.

Paljoa puhuvasti eniten innostusta herättävä tilanne oli illan viimeinen kappale, jonka aikana muun muassa Mikael Gabriel juoksi lavalle. Tästä huolimatta yleisö ei huudellut encoren perään, vaan kaikilla tuntui olevan kiire ehtiä aivan muille keikoille.

Lil Wayne on legenda, joka oli nähtävä, mutta ei lunastanut pienimpiäkään odotuksia.

Lisää luettavaa