Paloma Faith paljasti kauniin totuutensa

Englantilaislaulajatar Paloma Faith ihastutti perjantaina 12. helmikuuta Helsingin Apollossa.

Teksti: Auroora Vihervalli, kuva: Alice Hawkins

Paloma Faith on ihana. Nuori laulaja on sekoitus 50-luvun jazzia, glamouria ja kabareeta. Hänessä yhdistyvät Duffyn ja Amy Winehousen parhaat puolet.

Faith keikisteli Helsingin Apollon lavalla upeassa punaisensäihkyvässä iltapuvussaan ja näytti siltä, ettei hän kuulu tälle vuosikymmenelle.

Ensihitti Stone Cold Sober sai suomalaisyleisön heti lämpimäksi. Laulajatar keikkui perjantaina lavalla huikeissa stilettikoroissaan lirkutellen laulujen välissä suloisella brittiaksentillaan. Hänen naurunsa kaikui Apollossa kevyenä mutta jokseenkin pinnallisena.

Koluttuaan puolet Do You Want the Truth or Something Beautiful -esikoisalbuminsa lauluista, Faith kysyi yleisöltä, pitävätkö he David Guettan ja Akonin hittijytä Sexy Bitchistä.

”Minä inhoan sitä. Olen tehnyt kappaleesta oman version näyttääkseni, että se on aika hyvä biisi”, Faithin punattu suu kihertää.

Herää kysymys, seisookohan neito sittenkin liian korkeilla koroilla. Hänen iällään on uskaliasta väittää osaavansa laulaa toisen laulun paremmin. Faithin Sexy Bitch on kuitenkin erinomainen veto – rai

kas tulkinta on huomattavasti parempi kuin alkuperäinen. Faith läpäisee oman testinsä.

Miten voikaan noin sirosta naisesta lähteä noin voimakas ääni! On selvää, että Faith ei ole mikään keskinkertaisuus. Hämyisessä valokeilassa keikistelevä nainen ihastuttaa, mutta epäilys aitoudesta kummittelee. Jospa kikattelu ja keikistely ovatkin vain yleisön kosiskelua?

Epäilyksen takana on varmasti se, että Faith ei varsinaisesti tuo lavalle mitään uutta. Viime vuosien aikana Duffy, Winehouse ja Alesha Dixon ovat tarjoilleet samantyyppistä esiintymistä. Siinä on jotain tuttua, jotain jo nähtyä.

Uhmakkaan Play On -biisin viimeisellä tahdilla Faith rojahtaa dramaattisesti lattialle. Laulaessaan neidon sirot käsivarret kieppuvat itämaiseen tyyliin, ja välillä mikkiteline kaatuu tahallisesti maahan. Faith yrittää jäljitellä tosidiivan elkeitä, mutta onneksi epäonnistuu. Faith on paljon charmikkaampi omana, tyttömäisenä itsenään.

Suosiosta huolimatta laululinnulla tuntuu olevan jalat tiukasti maassa. Bändin esittely ja jammailusessiot taustalaulajan ja kitaristin kyljessä karistavat viimeisetkin kuvitelmat diivailusta.

Haluatko totuuden vai jotain kaunista, Faith huokaa spottivaloissa. Jotain kaunista, Paloma, jotain kaunista.

Paloma Faith Helsingin Apollossa (kuva: Auroora Vihervalli)