Unohdettu klubisukupolvi kylpi nostalgiassa – The Age of Love Ääniwallissa

The Age of Love – 8.6.2019 Helsinki, Ääniwalli

Helteisessä kesäkuisessa lauantai-illassa kirjavan raffiin ulkoasuun pukeutunut Ääniwalli pumppaa kahden salin täydeltä trancesoundia lähes kolmenkymmenen vuoden takaa. Sisällä meno on hypnoottista ja kuumaa ja ahdasta kuin leivänpaahtimessa. Hiki virtaa ja jalat pumppaavat 4/4-tahtiin.

Illan odotetuin kiekonveivaaja on Bruno Sanchioni alias Age of Love ja B.B.E. Nimenä Sanchioni ei sano kaikille kaikkea, mutta ikoninen tranceklassikko Age of Love kertoo kaikille tarpeeksi. Lauteet ovat niin sanotusti täynnä ja odotukset korkealla. Toki Sanchionin keikoista ei löydy juurikaan livetallenteita, joten ”saunan” ovista sisään astuessa huomaa miettivänsä, että mitähän tänään on tulossa.

Sanchionin puolentoista tunnin keikasta ensimmäinen tunti kuluu monotonisemman minimal technon rytmeissä. Yleisö elää vahvasti mukana ja odottaa. Sitten pankki räjähtää. Salin täyttää tutun kumea basari ja korkea haitsu. Fläshbäkkejä, käsiä ylhäällä ja yleisö nousee korkeammalle tietoisuuden asteelle.

”Come on, dance with me. Move your body and lots of beats”.

Age of Lovea seuraa B.B.E:n Seven Days and One Week sekä Flash. Tämän jälkeen tulee vielä pari melodisempaa biisiä, mutta lopussa palataan vielä takaisin minimaliin.

Tässäkö se oli? Olen hieman ihmeissäni. En lähde artistin valintoja kritisoimaan, mutta olisin odottanut kokonaisuutena enemmän melodista materiaalia ja buildin illan odotetuimpaan biisiin Age of Love. Ilman nostoa huippu jää vajaaksi ja klassikkosetissä on päälleliimatun tuntua. Olisiko järjestystä vaihtamalla saatu aikaan nosto ja miksi melodinen osuus oli setissä niin lyhyt?

Sanchionin setti jää omissa aikakirjoissa plussalle, mutta esimerkiksi illan aikana soittaneet Maniac ja Orkidea saavat selkeästi isommat pisteet. Molempien setit olivat todella vahvaa nostalgiatykitystä ja tarjosivat paikalla olleille viboja, joita ei ole hetkeen koettu. Vai kuinka usein saamme nauttia sävelistä Vernonin, Cygnus X:n, Three Drivesin, BT:n tai Café Del Marin tahdissa? Hienoa, että unohdetulle klubisukupolvelle on tuotu mahdollisuus kokea näitä muistijälkiä uudelleen.