Solonen & Kosola: 13 kertaa kovempi kuin kukaan – Räppikaksikko ysärihittien jäljillä

01.06.2013

”Räppärit taitavat äkkiarvaamattomien riimien tehtailun, ja heidän keskinäinen sanailunsa on lajissaan ainutlaatuista”, kehuu Heini Strand arviossaan mutta löytää huomautettavaakin.

Teksti: Heini Strand, kuva: Tuomo Lampinen

Solonen & Kosola: Kolmetoista kertaa kovempi ku kukaan
Monsp

Kumpi on kumpi?

Solonen ja Kosola, Kossu ja Solonen. Kumpi on kumpi? Mitä väliä, sillä yhdessä he muodostavat Suomen lyömättömimmän freestyle-kaksikon. Kaikki modernin suomihiphopin kuuntelijat tietävät, kenestä puhutaan, vaikka käsillä oleva levy on duon ensimmäinen.

Levy on äärimmäisen hyväntuulinen, mukava ja menevä kokonaisuus. Solonen ja Kosola ovat saaneet hienosti yhdistettyä poikamaisen innostuksen hiottuun riimittelyyn. Taustat mukailevat makeasti 1990-lukulaisia räppiklassikoita, kuten Cypress Hilliä (Onko ketään kotona) ja Ol’ Dirty Bastardia (Se on Kosola). Levyn parhaimmistoa on Stepan ja Aren vahvistama ilkikurinen Supermies.

Vaikka levyllä on vain yksi puhdas freestyle-kipale, kaksikon vapaa tyyli lyö läpi kaikista biiseistä. Räppärit taitavat äkkiarvaamattomien riimien tehtailun ja heidän keskinäinen sanailunsa on lajissaan ainutlaatuista. Valitettavan harvassa ovat kuitenkin ajan kanssa ja ajatuksella väännetyt riimit, joita levytetyiltä biiseiltä odottaisi enemmän.

Arvio on julkaistu Rumbassa 5/14. Kuuntele levy Spotifyssa.

Lisää luettavaa