Tulevaisuuden tusina 2011 on tässä!

21.10.2010

Rumba ja YleX selvittivät toista kertaa, keitä musiikkialan asiantuntijat pitävät tämän hetken lupaavimpina kotimaisina tulokkaina.

Rumban ja YleX:n vuosi sitten esittelemä Tulevaisuuden tusina -äänestys järjestettiin tänä syksynä toista kertaa. Tulevaisuuden tusina pyrkii jälleen nostamaan kymmenien kiinnostavien artistitulokkaiden joukosta ne kaikkein potentiaalisimmat uudet nimet, jotka sekä suuren yleisön että musiikkialan kannattaa juuri nyt huomioida.

Pyysimme joukkoa musiikkialan vaikuttajia ja muita uuden musiikin asiantuntijoita valitsemaan kolme tämän hetken lupaavinta kotimaista artistia tai bändiä. Äänestyskriteerinä oli, ettei listattava ollut julkaissut täyspitkää albumia ennen lokakuuta 2010. Listausjärjestyksellä ei ollut merkitystä.

Pyyntö lähetettiin yli kolmellesadalle musiikkialan ammattilaiselle ja asiantuntijalle, joista kaikkiaan 94 teki listauksen. Ääniä annettiin kaikkiaan 141 eri artistille ja bändille. Silti kärkikolmikko erottui hyvinkin suvereenisti ja loputkin listalle päätyneistä nimistä olivat selkeitä ääniharavia. Lisäksi mukaan päätyi yksi nimi viime vuoden listaltakin.

Tulevaisuuden tusina -listan menestyjät ovat tässä. Lue heistä nyt sekä seuraa heidän vaiheitaan pitkin vuotta niin Rumbasta, YleX:n radiokanavalta kuin verkkosivuiltakin.

Tulevaisuuden tusina -artisteja esiintyy jälleen myös livetapahtumissa vuoden varrella – ja yli puolet niistä näet jo Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä Lost In Music –festivaaleilla Tampereella.

Paina nämä nimet mieleen seuraavan vuoden ajaksi!

Tulevaisuuden tusina 2011:

Huoratron
Shine 2009

Minä Ja Ville Ahonen

Neufvoin
Last Calls
French Films
Hey Heather
Pasa
On Volcano
Mona
Jukka Ässä
The Blanko

Lisää luettavaa