11 vuotta Welcome to Jamrockin jälkeen – Damien Marley julkaisee uuden albumin

Damien Marley Rumba

Damien ”Jr. Gong” Marley, yksi suurimmista reggae- ja dance hall -artisteista, ja nuorin Bob Marleyn yhdestätoista lapsesta julkaisee uuden albumin. Reggaekulttuurille ominaiseen tyyliin hommassa vähän kesti: edellisestä albumista on kulunut jo 11 vuotta.

Marley jätti kuuntelijansa nälkäiseksi. Edellinen, Welcome to Jamrock, voitti vuoden 2006 parhaan reggaealbumin grammyn. Lisäksi parhaan urban/alternativekappaleen grammyn pokannut nimikkobiisi tunnetaan hyvin reggaekansan ulkopuolellakin. Palkinnot menivät tuolloin ensimmäistä kertaa jamaikalaiselle.

Nyt Marleyn neljäs albumi Stony Hill julkaistaan 28. lokakuuta. Billboard esitteli myös ensisinglen Nail Pon Cross, jonka voi valitettavasti kuulla vasta Tidalista.

Välissä Jr. Gong on muun muassa julkaissut hetken eläneen superyhtyeen SuperHeavyn kanssa albumin, jolla seikkailevat myös Mick Jagger ja laulaja Joss Stone. Lisäksi räppäri Nas:in kanssa tehty yhteistyö Distant Relatives keräsi jonkin asteista hehkutusta. Damien Marleyn keikka viime vuoden Ilosaarirockin päälavalla oli lähes jäätävän hyvä.

Bob Marleyn (tiedetyistä) yhdestätoista lapsista Damien on menestynyt musiikkiurallaan parhaiten, mutta lähes kaikki heistä ovat jonkin tason muusikkoja.

Alla vielä lähes jo legendaarinen Welcome to Jamrock. Musiikkivideon versio on sensuroitu.

Alla isä ja poika.