Yli 200 muusikkoa allekirjoitti lausunnon, jossa vastustetaan 5,3 miljoonan dollarin plagiointi-oikeusjuttua

Williams ja Thicke saivat tukea toisilta muusikoilta.

31.08.2016

Muun muassa Tool-yhtye, Rivers Cuomo, R. Kelly, Danger Mouse ja Earth, Wind & Fire -yhtyeen jäsenet ovat allekirjoittaneet lausunnon, jolla puolustetaan Pharrell Williamsia sekä Robin Thickeä.

Robin Thicke ja Pharrell Williams hävisivät oikeusjutun ja heidät tuomittiin 5,3 miljoonan dollain korvauksiin, kun Marvin Gayen perikunta haastoi heidät oikeuteen plagioinnista. Gayen perikunnan mukaan Williamsin ja Thicken kappale Blurred Lines muistutti liikaa Marvin Gayen vuonna 1977 julkaistua Got to Give It Up -kappaletta.

Lausunnon mukaan kappaleiden melodia, rakenne ja sanoitukset eroavat toisistaan merkittävästi. Lausunnon mukaan popmusiikki saa inspiraatiota menneisyydestä, ja korvausvaatimus on siksi järjetön – etenkin, kun kappaleet eivät lausunnon allekirjoittaneiden mukaan edes muistuta toisiaan niin paljoa, että Blurred Linesia voisi kutsua plagiatiksi.

”Millainen musiikkikenttämme nykyään olisi, mikäli David Bowie ei olisi uskaltanut ottaa vaikutteita Shirley Basseyltä, The Beatles Chuck Berryltä, Elton John The Beatlesiltä tai vaikkapa Elvis Presley lukemattomista omista inspiraation lähteistään”, lausunnossa kysytään.

Blurred Linesin ja Got to Give It Upin oikeudenkäynti jatkuu yhä, sillä Pharrell Williams ja Robin Thick valittivat päätöksestä. Jutun uusintakäsittely alkoi viime viikolla.

Lisää luettavaa