26 vuotta sitten julkaistiin GNR:n varjoon jäänyt kulttilevyjen kulttilevy: ”Biisejä threesome-seksistä ja heroiinista, ei sillä hittejä saa”

Perrylla on asiaa.

Jane’s Addiction aloittaa huomenna jenkkikiertueen, jolla soittaa kulttimainetta nauttivan, vuonna 1990 julkaistun Ritual de lo Habitual -albuminsa kokonaisuudessaan.

Wall Street Journalille antamassaan haastattelussa yhtyeen laulaja Perry Farrell kertoo, että vaikka Jane’s Addiction ei koskaan myynytkään yhtä paljon levyjä kuin Guns N’ Roses, pitää hän yhtyettään vähintään yhtä hyvänä ja tärkeänä kuin Guns N’ Rosesia – ehkä jopa vielä tärkeämpänä.

”En halua dumailla muita yhtyeitä tai mitä ne tällä hetkellä tekevät. Meille kyse oli kuitenkin aina musiikista. Jane’s Addictionissa esitämme tarinoita musiikillisessa muodossa. Musiikissamme ei ole koskaan ollut kyse hittisinkuista. Rakastamme toistemme kanssa soittamista. Se on elämämme.”

Perry Farrell myös kertoi, että hän heitti jo yhtyeen uran alussa hyvästit haihattelulle sen suhteen, että Jane’s Addiction voisi koskaan olla hittiyhtye.

”Aina välillä minulla on olo, että olisimme ansainneet enemmän, mutta vaimoni sanoin: kappaleemme kertoivat threesome-seksistä ja heroiinista. Ei sellaisilla aihealueille suuryhtyeeksi tulla.”

Tämän vuoden puolella Jane’s Addiction on soittanut muutamia Ritual de lo Habitual -keikkoja Euroopassa. Vielä ei ole tietoa, onko yhtye jatkamassa vanhalle mantereelle jenkkikiertueen jälkeen.