70-vuotiaan legendaarisen kulttiartistin oli määrä esiintyä festivaaleilla – järjestäjille selvisi hämmentävä totuus vasta päivä ennen keikkaa

Richman otti asian itse kevyesti.

Mitä vittua nyt taas, pohtii Jonathan.
AOP

Jonathan Richmanin oli määrä esiintyä Olympiassa Washingtonissa 28. päivä elokuuta LoveOly Summer -festivaaleilla.

Tätä nykyä 70-vuotias The Modern Lovers -laulaja on esiintynyt kyseisessä kaupungissa lukuisia kertoja viimeisimmän 20 vuoden aikana. Kun Richmanilta tuli festivaalijärjestäjille puhelinsoitto, missä legendaarinen laulaja ilmoitti olevansa halukas esiintymään tänäkin vuonna, ei festivaaliorganisaatio osannut epäillä mitään vilunkipeliä.

Päivä ennen keikkaa paikallisen yliopiston radiokanavan dj:n oli määrä haastatella Jonathan Richmania esityksen tiimoilta. Radiokanavalta oltiin yhteydessä Richmaniin, jolla ei ollut hajuakaan, minkä konsertin tiimoilta häneen yhteyttä otettiin.

Lopulta kävi ilmi, että joku oli esiintynyt Richmanina, eikä oikea artisti ollut koskaan festivaaleille ollut tulossakaan.

Keikkajärjestäjät kertoivat erikoislaatuisesta huijauksesta vielä samaisena päivänä.

”Olemme hämmentyneitä. Olemme järjestäneet keikkoja 30 vuoden ajan, eikä tällaista ole tapahtunut koskaan ennen”, festivaaliorganisaatiosta kerrottiin.

Jonathan Richman itse oli asiasta lähinnä huvittunut.

”Moikka kaikki, oikea Jonathan Richman täällä! Kuulin juuri festareistanne ja soitan siellä todella mielelläni vielä jonakin päivänä. Ei tästä minulle mitään haittaa ollut. Kuulostiko minua esittänyt oikeasti samalta kuin minä? Aika hyvin, sillä moni on yrittänyt imitoida minua ja kuulostanut aivan kamalalta! Vakavasti puhuen, harmittaa vietävästi festivaaliorganisaation ja Olympian kaupungin musadiggareiden puolesta.”

Festivaaleilta ilmoitettiin hujauksesta poliisille, ja virkavalta tutkii nyt asiaa.