Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeestä tuttu Tommi Liimatta sekä oman elämänsä rocktähti Miki Liukkonen tämän vuoden Finlandia-ehdokkaita

Tommi ja Miki Finlandia-ehdokkaina.

Abosoluuttinen Nollapiste -yhtyeestä parhaiten tunnettu Tommi Liimatta on ehdolla tämän vuoden Finlandia-palkinnon saajaksi.

1980-luvusta kertovilla Jeppis-kirjoilla lähivuosina monien lukijoiden omia nuoruusmuistoja herätellyt Liimatta on ehdokkaana teoksellaan Autarktis.

”Autarktis on romaani omavaraisesta pohjoisesta. Äänessä on kolme ikäpolvea, joukossa rampautunut sotasankari, Ruotsiin muuttaja ja työvoimatoimiston tyytyväinen asiakas. Kaikilla on vapauden kaipuu, siltojen rakentamisen ja niiden polttamisen, tilinteon tekemisen ja pakenemisen tarve”, kertoo kirjan esittelyteksti Like Kustannuksen sivuilla.

Musiikkipiirejä ilahduttanee myös tieto siitä, että myös The Scenes -yhtyeestä tutun Miki Liukkosen mammuttiteos O on ehdolla (ja luultavasti voittaa) Finlandia-palkinnon saajaksi.

Voittaja saa palkintorahaa mukavat 30 000 euroa ja on Suomen myydyin kirjailija melko tarkkaan seuraavan kalenterivuoden ajan.

Kaikki ehdokkaat näet alta.

Hanna Hauru: Jääkansi, Like
Juha Hurme: Niemi, Teos
Tommi Liimatta: Autarktis, Like
Miki Liukkonen: O, Wsoy
Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat, Otava
Jaakko Yli-Juonikas: Jatkosota-extra, Siltala