Aiemmin klubina tunnetun Alakulttuuritalon toiminta saa jatkoa – julkaisee nyt myös musiikkia, ensimmäinen kappale ulkona

Alakulttuuritalo laajensi repertuaariaan.

Emma Sarpaniemi

Aiemmin klubina tunnetun Alakulttuuritalon toiminta saa nyt jatkoa, kun Taiken korona-apurahan saattelemana yksi AKT:n perustajajäsenistä Juha Pitkänen alias DJ Juha Dallas aloittaa musiikin julkaisemisen Alakulttuuritalo-nimen alla.

Ensimmäisenä digitaalisena julkaisuna on myös Alakulttuuritalossa alusta asti mukana olleen säveltäjä-tuottaja Okko Nuotion elektroninen vaihtoehtorock-kappale Avaruusmokkasiinit, jonka hän on tehnyt yhdessä Elmo Sarpaniemen alias El Monon kanssa.

Okko Nuotio tunnetaan parhaiten Underwater Sleeping Society-, Sporthorses– ja Kyyn Eleet -kokoonpanoista. El Mono on aiemmin tuottanut mm. yhdessä DJ Sachriaksen kanssa vuoden 2012 jättihitin – versioinnin J.Karjalaisen klassikosta Hän. Oman levylafkansa Pingispongin kautta Elmo on julkaissut mm. Stig Doggia, G-Litteriä ja kaksi Suomifunkulaa -kokoelmalevyä.

Kappale julkaistaan perjantaina 11. syyskuuta aluksi kaikissa tärkeimmissä suoratoistopalveluissa, sekä myöhemmin myös vinyylillä yhteistyössä Pingispongin kanssa. Rumba esittää kappaleesta tehdyn videon ennakkoon omilla sivuillaan. Videon on ohjannut Mikko Kaistinen.

Menneen parin kuukauden aikana AKT on vastaanottanut demoja ja niiden perusteella ensimmäiset ”talon ulkopuoliset” kiinnitykset on tehty. Tulevia julkaisuja ovat muun muassa Ihmeauto -tuottajaduon toinen EP, Moikkulit-dj-kollektiivin Aliisa Koiviston ja VJ SSuvereenina visualisoivan Suvi Parrillan kosminen häröily Canyon 2000000, Basso Noste-palkitun muusikko Oula Suden kappale Sinun jälkeesi ja Lissabonissa majailevan suomalaisen Esa Klemolan elektroprojekti Discoteca Fatale.

Katso video alta.