Aikakauden loppu: Monspin Kepe siirtyy syrjään perustamansa levy-yhtiön johdosta – YleX-toimittaja Ida Karimaa tilalle

Ajat muuttuvat.

Helsingin Sanomat kertoo sivuillaan Monspin legendaarisen Keijo ”Kepe” Kiiskisen siirtyvän syrjään yhtä legendaarisen Monsp-levy-yhtiön johdosta.

Warner Music Finland osti Monsp Recordsin viime vuoden toukokuussa.

YLEX-radiokanavan Uuden musiikin ohjelmasta tunnettu, vuoden musiikkitoimittajana palkittu Ida Karimaa siirtyy Monsp Recordsin A&R-päälliköksi. Jatkossa Karimaa vastaa Monspin artistikiinnityksistä.

Monspia hän johtaa jatkossa yhdessä Monsp Live -ohjelmatoimiston johtajan Santtu Ronkaisen kanssa.

Monsp Records perustetiin vuonna 1997. Se tunnetaan etenkin rap-levy-yhtiönä. Lähivuosina se on laajentanut musiikillista repertuaariaan esimerkiksi Ursus Factoryn kaltaisilla yhtyeillä.

”Isoin ero ulospäin on se, että haluamme julkaista tulevaisuudessa muutakin kuin räppiä. Se voi olla esimerkiksi r’n’b:tä ja poppia”, Karimaa sanoo Helsingin Sanomille.

Monspin kautta kuuluisuuteen ja listoille ovat ponnistaneet yhtyeet ja esiintyjät kuten JVG, Pyhimys ja Gasellit.

HS:n uutisen asiasta voit lukea täältä.

Kotimaisella räppikentällä on käynyt raju myllerrys viimeisimmän viikon aikana. Rumba uutisoi viime torstaina täällä, miten pienlevy-yhtiöiden tuotannon ja oheistuotteiden myymiseen verkossa toimivan Katin Tavaran Kati Sinisalo on hänkin uusien haasteiden edessä, eikä enää Katin Tavaran toiminnassa ole mukana.