Äkkirikastunut brittimiljonääri haluaa yhdistää Gunnarit – kalifornialainen tuomioistuin muistuttaa hankkeen päättömyydestä

190 miljoonaa euroa lotossa voittanut jamppa leikkii ajatuksella kasata uudelleen suosikkibändinsä. Merkit eivät ole lupaavat.

Kuva: George Chin/Universal

NME-lehden toimittaja lehteili The Sunia, kun hänen tarkat musiikkitoimittajansilmänsä tarttuivat pieneen huumoripläjäykseen. Brittiläinen Adrian Bayford oli tullut julkisuuteen taannoisen EuroMillions-lottoarvonnan päävoittajana. 190 miljoonan euron palkintonsa saatuaan mies oli ryhtynyt haaveilemaan siitä, että hän käyttäisi osan uudesta omaisuudestaan kootakseen samalle lavalle Guns N’Roses -yhtyeen Appetite For Destruction -levynteon aikaisen kokoonpanon: Steven Adler rummuissa, Izzy Stradlin ja Slash kitaroissa, sekä Duff McKagan bassonvarressa. Solistinaan tietysti Axl Rose. Toki, osa porukasta onkin käväissyt eri tekosyiden nojalla konsertoimassa yhdessä, mutta Slash ja Rose eivät ole olleet kahteenkymmeneen vuoteen edes puheväleissä.

Kuinka ollakaan Atlantin toisella puolen Los Angelesissa väännettiin prikulleen samaan aikaan rautalangasta, miten tajuttoman kaukana häntäpäässä Gunnareiden paluukeikka on universumin todennäköisyystilastoissa.

Hollywood Reporterin uutinen (via Blabbermouth) kertoo tiistaina tehdystä päätöksestä jatkaa tuomioistuinkäsittelyä Axl Rosen kanteesta Activision Blizzard -peliyhtiötä vastaan. Peliyhtiö oli julkaissut Guitar Hero III -pelin, jossa yhtenä osana on Welcome to the Jungle -biisi. Axl Rose on sanojensa mukaan kuitenkin myöntänyt oikeuden käyttää vanhaa GN’R-materiaalia vain, jos Slashiä ei näytetä pelissä. Ei edes Velver Revolver -bändinsä yhteydessä.

Valitettavasti jo pelipakkauksen kannessa poseeraa sangen slashmainen hahmo, mikä sai Rosen asianajajineen älähtämään asiasta. Tämä siis vuonna 2007.

Kolme vuotta myöhemmin Rose muisti olevansa loukkaantunut ja nosti jutun peliyhtiötä vastaan syyttäen sitä petoksesta ja sopimusrikosta. Slashin kuva oli ilmeisesti alkanut hiertää yhä voimakkaammin ex-bändikaverin mielessä. Omien sanojensa mukaan viivyttely kanteen nostamisessa oli johtunut siitä, että Activision oli Rosen mukaan toisaalta lupaillut erityistä Guns N’ Roses -peliä ja toisaalta aktiivisesti piilotellut aikeitaan päästää Slash mukaan kuvioihin.

Nyt siis asian käsittely eteni. Tuomioistuin hylkäsi petossyytteen, mutta katsoi Rosen kanteen siinä määrin oikeutetuksi, että kysymys sopimusrikosta otettiin asialistalle. Käsittely on helmikuussa 2013.

Axl Roselle kyseessä on 20 miljoonan dollarin asia. Tästä voidaan melko turvallisesti päätellä, että mikäli jo Slashin näköisen digitaalihahmon näkyminen Rosen nimen kanssa virtuaaliympäristössä on tuon mittakaavan ongelma, fyysinen yhteiskeikka saattaa pahemman kerran ylittää alussa esitellyn vastaleivotun miljonäärin maksukyvyn.

Kenties herra Bayfordin on tyytyminen samaan kuin muidenkin lottovoittajien: kiertäämään vähän maalimmaa.