Aleksanteri Hakaniemeltä uusi kappale – tältä kuulostaa Diskopallo

Toinen single tulevalta albumilta.

15.09.2023

Laulaja-lauluntekijä Aleksanteri Hakaniemi on julkaissut uuden singlen nimeltään Diskopallo.

Kyseessä on toinen sinkkulohkaisu artistin neljänneltä studioalbumilta, joka nähdään ensi vuoden puolella. Edellinen single, Viimeinen kesä sinkkuna, nähtiin huhtikuussa. Kappaleen tuotannosta vastaa Sampo Haapaniemi, joka toimii myös tulevan albumin tuottajana. Sanoitusten saralla Aleksanteria on puolestaan sparrannut Pekka Ruuska.

Aleksanteri Hakaniemi itse on kertonut uudesta biisistään tiedotteelle näin:

”Kappale on biisinkirjoittajana minulle yhdistelmä viime levyni tuokiokuvamaisuutta, mutta aikaisempien levyjen ympäristöä. Kirjoitan sivustaseuraajana, mutta paljastaen itseni. Best of both worlds, sanoi tuottajani Sampo Haapaniemi.”

Tuleva albumi heijastelee Hakaniemen mukaan selkeästi elämänvaihetta, jonka aikana levyn kappaleet on tehty. Edellinen levy oli pohdiskeleva ja sisäänpäin kääntynyt, kun taas uusi single ja tuleva albumi taas ulospäinsuuntautunut ja täynnä vapauden tunnetta:

”Viime levyn kohdalla olin rakentanut harmonian kääntämällä katseeni pois itselleni haitallisista asioista. Nyt tuijotan myös epäkohtiin armollisesti. Tuntui, että olen ensimmäistä kertaa valmis kirjoittamaan albumin biisit täysin yksin”, Aleksanteri kertoo ja jatkaa:

”Viimeisen kahden vuoden aikana olen kirjoittanut 50-60 biisiä, jotka tutkivat rakkautta eri näkökulmista. Tuleva levy on täynnä eksymistä, ahdistusta, kysymyksiä, helpotusta, iloa, alkua ja loppua. Tuntuu, että olen nyt valmis vastaanottamaan kaiken, mitä elämällä on tarjota ja kulkemaan selkä suorassa.”

Kuuntele uusi kappale alta.

Lisää luettavaa