”Älytöntä, että tämä toteutuu!” – Pauliina Kokkosen debyyttilevyä juhlitaan tänään Tavastialla

Soolouraa aloitteleva artisti kuvailee tunnelmiaan uuden albumin julkaisusta.

24.04.2019

Scandinavian Music Groupista tuttu laulaja Pauliina Kokkonen on lähtenyt kokeilemaan siipiään soolouralla. Rumba tavoitti Kokkosen ennen Valveilla-levyn julkkaribileitä Tavastialla. Kokkonen vakuttelee, ettei stressi ole päässyt kuitenkaan yllättämään, sillä uudella kokoonpanolla on ehditty esiintyä pääsiäisen tienoilla jo neljä kertaa. Fiilikset ovat hyvät.

”Keikkailu uudella kokoonpanolla on ollut yllättävän helppoa ja luontevaa ihan treeneistä asti. Lavalla tuntui, että oltaisiin esiinnytty paljon kauemmin yhdessä. Asiaan vaikuttanee se, että tunnen suurimman osan tyypeistä entuudestaan. Yleisesti on ollut superhauskaa, tosi ihania tyyppejä!” Kokkonen hehkuttaa.

SMG:ssä Kokkonen on laulanut yhdessä siskonsa Terhi Kokkosen kanssa. Sooloilu tuo laulajan mukaan erilaista dynamiikkaa esiintymiseen, mutta antaa myös vapauden itsensä ilmaisuun.

”Itsenäisenä artistina olen vastuussa keikan eteenpäin kulkemisesta. Ilmaisutapa on sama, mutta se, että on itse liideri, tuntuu erilaiselta. Terhin kanssa olemme kokoajan yhteydessä toisiimme lavalla. Siinä mielessä sooloilu on keikkaillessa yksinäisempää, mutta onneksi bändiin saa otettua kontaktia, vaikkei laulettaisi yhdessä. Yhteenkuuluvuuden tunne on tärkeää”, kertoo Kokkonen.

Laulaja kuvailee sooloilun tuntuneen kuitenkin hyvältä. Kokkoselle on ollut tärkeää, että hän on saanut tehtyä omia kappaleitaan, ja ilmaistua itseään sitä kautta.

”Olen tehnyt biisit itse ja ollut alusta asti vääntämässä kaikea siihen liittyvää. Tämän levyn tekoon meni neljästä viiteen vuotta. Olen aina ollut sellainen, että teen monia asioita samanaikaisesti”, hän kertoo.

Soolouran ensimmäinen sinkku San Fransisco julkaistiin viime marraskuussa. Tätä seuranneen Valveilla-albumin vastaanotto on ollut positiivinen.

”Albumi on otettu erittäin hyvin vastaan. Siitä on tullut hyvää palautetta ja olen seurannut iloisena, kuinka ihmiset löytävät kappaleista sitä maailmaa mitä olen yrittänyt albumille luoda. En ole kuitenkaan ajatellut, että kenelle musiikkia suunnataan. Yleisössä on kaikenikäistä porukkaa, ikähaarukka on 20–40 vuotta. Musiikkia ei ole todellakaan suunnattu tietylle ryhmälle, vaan toivon kaikkien löytävän tiensä keikoille”, Kokkonen kuvailee iloisena.

Laulaja on myös itse tyytyväinen albumin lopputulokseen, eivätkä keskiviikkoillan julkkaribileet stressaa.

”Minulla on yllättävän rauhallinen fiilis. Kuvittelin, että olisin ihan paniikissa, kun levy julkaistaan. Olo on kuitenkin hyvä ja rauhallinen. Tällainen tästä piti tulla. Ja sellainen siitä tuli,” hän sanoo.

Ensi kesäksi artisti on sopinut viisi festarikeikkaa.

”Odotan innolla kesää. Festarit ja oma keikka Tavastialla ovat aika lailla unelmia, jotka käyvät toteen. Olen aina haaveillut tyylillä ’voi kun joskus, oispa hauskaa’… Älytöntä, että tämä toteutuu!”

Pauliina Kokkonen esiintyy Tavastia-klubilla tänään 24.4. Illan avaa Oona Airola. Lisätiedot Facebook-sivulta.

Lisää luettavaa