”Amerikan Euroviisut” käynnistyi viime viikolla – kilpailua voi seurata Suomessa Yle Areenassa

Juontajina Snoop Dogg ja Kelly Clarkson, kilpailemassa muun muassa yhdeksän kertaa Billboardin ykkössijan saavuttanut laulaja-lauluntekijä.

30.03.2022

Vahvasti Euroviisujen konseptiin pohjautuva American Song Contest on alkanut. Snoop Doggin ja Kelly Clarksonin juontamassa Yhdysvaltain osavaltioiden välisessä laulukilpailussa etsitään parasta kappaletta. Kisassa on yhteensä 56 osallistujaa, eli edustettuna ovat kaikki 50 osavaltiota, viisi territoriota sekä pääkaupunki Washington D.C. Ammattilaisraati ja katsojat valitsevat voittajan.

American Song Contest koostuu kahdeksasta jaksosta, jotka esitetään viikko kerrallaan. Kilpailussa on viisi alkuerää, kaksi semifinaalia sekä finaalilähetys. Kilpailusta on näytetty nyt kaksi ensimmäistä alkuerää, joissa kummassakin kisasi 11 esiintyjää. Ainakaan show’n puolesta kilpailu ei näyttäisi jäävän lainkaan kakkoseksi Euroviisuille.

Ensimmäisellä viikolla kisassa kuultiin muun muassa powerballadi, latinopoppia ja 60-luvun henkistä rokkia. Etenkin k-popia esittävän Alexan kappale Wonderland on kerännyt suuresti kehuja, mutta suurin huomio lienee kohdistunut Connecticutia edustaneeseen Michael Boltoniin.

Nyt jo 69-vuotias Bolton on myynyt maailmalaajuisesti yli 75 miljoonaa levyä ja saavuttanut Billboard 100 -listan ykkössijan yhdeksän kertaa. Laulaja-lauluntekijä muistetaan parhaiten versiostaan alun perin 60-luvulla julkaistusta kappaleesta When a Man Loves a Woman. Vuonna 1991 julkaistu single nousi kolmessa maassa listaykköseksi ja poiki Boltonille Grammy-palkinnon. Myös muille artisteille biisejä kirjoittanut laulaja esitti American Song Contestissa uuden kappaleen Beautiful World.

Suomessa laulukilpailua voi seurata Yle Areenassa. Uudet jaksot näytetään Yhdysvalloissa maanantaisin, ja Areenassa ne ovat katsottavissa keskiviikkoisin ilman tekstityksiä sekä perjantaisin tekstitysten kanssa. Ensimmäinen jakso löytyy tämän linkin takaa.

Tästä voit katsoa koosteen ensimmäisen viikon esityksistä:

Lisää luettavaa