Amy Winehouse -elokuvan tekeminen edistyy – projektilla laulajan perheen siunaus, tuottajana läheinen ystävä

Ensimmäisen Fifty Shades of Grey -elokuvankin ohjannut Sam Taylor-Johnson tunsi laulajan henkilökohtaisesti.

13.07.2022

Laulaja-lauluntekijä Amy Winehousesta on ollut tekeillä elämäkertaelokuva jo vuodesta 2018, ja nyt projekti näyttäisi viimein edistyvän. Deadlinen mukaan Back to Black -nimisen leffan tekijätiimiin on kiinnitetty ranskalainen tuotanto- ja jakeluyhtiö StudioCanal sekä ohjaaja Sam Taylor-Johnson.

BAFTA-ehdokkuudenkin saanut Taylor-Johnson on ohjannut muun muassa John Lennonin nuoruusvuosista kertovan Nowhere Boyn sekä ensimmäisen Fifty Shades of Grey -elokuvan. Hän oli myös Winehousen läheinen ystävä.

Winehousen perhe seisoo projektin takana täydellä tuella. Laulajan isä Mitch Winehouse kertoi vuonna 2018, ettei halua tehdä elokuvaa itse, sillä se ei olisi hänen isän roolinsa vuoksi järkevää, mutta hänestä on silti tärkeää, että mukana on oikeat henkilöt. Mitch suhtautui vuonna 2015 ilmestyneeseen, Oscar-palkittuun Amy-dokumenttiin hyvin kielteisesti, sillä koki, että hänet kuvattiin siinä huonossa valossa.

Tulevan elokuvan on käsikirjoittanut Matt Greenhalgh, ja Studiocanalin tuottajatiimiin kuuluvat Alison Owen, Dabra Hayward ja Tracey Seaward. Seuraavaksi vuorossa on näyttelijävalintojen tekeminen.

”Haluamme jonkun kuvaamaan Amya sellaisena kuin hän oli, hauskana, nerokkaana, hurmaavana ja kamalana persoonana”, laulajan isä kuvaili projektin alkumetreillä.

Elokuvan julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.

Winehousen menestyksekästä musiikkiuraa varjostivat vakavat päihde- ja alkoholiongelmat. Laulaja kuoli alkoholimyrkytykseen 27-vuotiaana vuonna 2011. Hän julkaisi kaksi levyä vuosina 2003 ja 2006. Jälkimmäinen, Back to Black poiki kuusi Grammy-ehdokkuutta ja viisi voittoa.

Lisää luettavaa