Amy Winehousesta tekeillä virallinen elämäkertaelokuva, vahvistaa aikanaan Amy-dokumentista närkästynyt laulajan isä

Amy Winehousesta on tekeillä samaan aikaan useampia elokuvia.

16.10.2018

Vain 27-vuotiaana menehtyneen laulajatähden elämästä kertovista elokuista ensimmäinen oli Asif Kappadian ohjaama ja arvostelumenestykseksikin noussut Amy (2015). Ilmaisultaan rohkea ja sovittelematon dokumenttielokuva herätti ilmestyessään närää erityisesti laulajan isässä Mitch Winehousessa, joka omien sanojensa mukaan kuvattiin dokumentissa ahneena ja välinpitämättömänä tytärtään kohtaan. (The Guardian)

Marraskuun alussa ensi-iltansa puolestaan saa Back to Black -niminen dokumenttielokuva, joka on aiempana mainittuun verrattuna perinteisempi ”behind the music”-tyylinen elokuva Winehousen vuonna 2006 julkaistusta, samaa nimeä kantavasta klassikkoalbumista.

Nyt Winehousen isä, Mitch Winehouse vahvistaa, että laulajan elämästä on suunnitteilla virallinen elämäkertaelokuva, jonka tuotanto aloitetaan ensi vuonna, mutta pääroolin esittäjän etsinnät ovat jo käynnissä. ”Haluamme jonkun kuvaamaan Amya sellaisena kuin hän oli, hauskana, nerokkaana, hurmaavana ja kamalana persoonana” , laulajan isä kuvailee.

Mitch Winehouse tähdentää myös, että hänen ei ole järkevää tehdä elokuvaa itse sen vuoksi, että hän on Amyn isä, mutta oikeiden henkilöiden löytäminen tekijätiimiin on hänestä tärkeää.

Elokuvan ohjaajan on kerrottu olevan Alison Owen ja käsikirjoittajan puolestaan Kinky Bootsinkin kirjoittanut Geoff Deane.

Amy Winehouse on ollut hiljattain esillä myös muissa kuin elokuvallisissa merkeissä, sillä häntä esittävän hologrammin odotetaan lähtevän kiertueelle ensi vuonna.

Lähde: The Fader

Lisää luettavaa