Anderson .Paakin uutuuslevy yllättää – mukana julkaisematon lauluraita Nate Doggilta

Nate Dogg kuoli 15.3. 2011.

13.04.2019

Nate Dogg oli ahkera vierailija eri gangsta rap -klassikoilla, josta tulikin sanonta ”ennen oli Nate Dogg, nykyään autotune”.

Anderson .Paak on melkoinen kultakurkku Nate Doggin tavoin ja Nate Doggin tavoin hän on myös tehnyt tiivistä yhteistyötä Dr. Dre:n kanssa. Paak levyttää Dre:n Aftermath Recordsille ja julkaisi nyt toisen studioalbuminsa kyseisen levymerkin alla.

Käytännössä uutuusalbumi Ventura on jatko-osa Paakin edelliselle albumille Oxnardille ja yhdessä levyt muodostavat tupla-albumin. Oxnardilla Paak oli hitusen hukassa, mutta Venturalla räppäri-laulaja-rumpali on taas löytänyt itsensä.

Vierailijalista on melkoinen, levyllä vierailevat niinkin vaatimattomat nimet kuin Andre 3000, Smokey Robinson, Brandy ja Nate Dogg.

Nate Doggin vierailu ei ole pelkkä sample vaan itseasaissa täysin julkaisematon lauluraita. Levyä tuottamassa ollut Fredwreck oli tekemässä jo Dr. Dre:n klassikkoalbumeja Chronic ja 2001. Tuottaja oli tehnyt Nate Doggin kanssa lukuisia kappaleita ja Venturalle päätynyt What Can You Do? oli yksi niistä.

Biisi on ajaton ja samanlainen ajattomuus kuuluu Venturalla muutenkin. Mikäli ajaton sielukas musiikki kiinnosta, niin levy kannattaa ottaa haltuun.

Alta löydät levyltä ennakkoon singlenä julkaistun Make It Better -kappaleen, jolla vierailee Smokey Robinson ja edellä mainitun postuumin yhteisbiisin Nate Doggin kanssa.


Lisää luettavaa