Ankkur– ei kun Ekstaasinappi! Onko Heikki Kuulan uusi single syksyn kovin bilebiisi?

Heikki Kuulan Ekstaasinappi-video ensinäytössä Rumbassa!

Teksti: Saku Schildt

”Olin pilvessä kun tavattiin / barbituraateissa kun erottiin”, laulaa Heikki Kuula tuoreen Ekstaasinappi-biisinsä kertosäkeessä. Ja jos nyt voi ennustajaksi ruveta, niin tälle biisille löytynee ystäviä – sen verran hyvä meno kappaleeseen on saatu.

J. Karjalaisen Ankkurinappi-ikivihreän ideaa mukaileva ja biisin melodiaakin pienen pätkän lainaava Ekstaasinappi on kolmas single artistin 17. lokakuuta julkaistavalta soololevyltä. Kysyimme muutaman kysymyksen kappaleen taustoista.

J. Karjalaisen Ankkurinappi on ollut ilmeinen vaikute Ekstaasinapille. Onko kappale syntynyt Karjalaiselle omistetun Nyt kolisee -tribuuttilevyn jälkimainingeissa, vai millainen tarina sillä on?

”Tuntematon mies hyräili mun kaverille Jalkajousi-Jannelle kertosäkeen kalliolaisessa baarissa. Jalkajousi fiilisteli sitä sitten useaan otteeseen, ja minä tein sen ympärille koko biisin.”

Kappaleessa on hitin makua, mutta Ekstaasinappi-nimi voi vaikeuttaa esimerkiksi radiosoiton saamista. Harkitsitko missään vaiheessa jonkinlaista itsesensuuria, jotta biisi lähtisi isommin liikkeelle?

”Sensuroiminen olisi mahdotonta, koska koko homma nojaa biisin nimeen.”

Kertoisitko hieman kappaleen musiikkivideon suunnittelusta ja kuvauksista? Millaisella suunnittelulla tanssimuuvit saatiin purkkiin?

”Videon ohjasi Hannu Aukia. Hannu teki pari kuukautta takaperin mun bändille Teflon Brothersille Maradona-biisin videon, ja tästä tykästyneenä halusin jatkaa yhteistyötä. Koreografi Markku määräs muuvit, ja minä ja tanssiparini Rosa tanssittiin täysii!”

Millainen on suhteesi ekstaasinappeihin?

”Olen enemmän Jallumiehiä.”

Katso video alta: