Anssi Kela rakensi itselleen Ritari Ässä -auton: ”Kasarifetissini on aikaisemmin suuntautunut soittimiin, nyt pihallani on KITT”

Lapsuuden unelma toteutui,

18.06.2021

Anssi Kela on rakentanut itselleen täydellisen Ritari Ässä -auton ostettuaan vuosi sitten käytetyn Pontiac Trans Amin ja rakennettuaan siitä oman liki täydellisen version KITT-menopelistä.

”Näin keväällä 2020 ilmoituksen: Valkeakoskella myytiin KITT. Ritari Ässän auto. MAAILMAN SIISTEIN AUTO. Enempää ei tarvittu. Hulluuden siemen osui hedelmälliseen maaperään: valmiiksi pehmeään päähän. Olin 11-vuotias, kun Ritari Ässä alkoi seikkailla televisiossa. Pilottijakso oli Tähtien Sodan ohella parasta, mitä olin koskaan nähnyt”, Kela kertoo Facebookissa ja jatkaa:

”Erityisen vaikutuksen teki musta auto, joka osasi puhua, ajaa itsekseen, hyppiä ja karauttaa läpi kiviseinien. Knight Industries Two Thousand — KITT. Haaveilin tuosta autosta. Ostin Pontiac Trans Am -leikkiauton, jonka väärän väriset osat tussasin mustaksi tehdäkseni siitä KITTin näköisen. Ikinä mieleen ei kuitenkaan tullut, että voisi olla mahdollista omistaa oikea KITT.”

Auto saapui Suomeen Ruotsista. Sininen Pontiac Trans Am on vuosimallia 1982, ja alkuperäisissä kuvissa ei lainkaan KITT-auton näköinen. Kela palkkasi kuitenkin leegion ihmiseä työstämään autoa uusiksi, ja vuoden uurastuksen jälkeen näet lopputuloksen alla.

Kaikki on aidon näköistä verhoilusta maalipintaan saakka. Ratti ei todellakaan ole mikään maailman käytännöllisin, mutta Kela kertookin, että autolla ajellaan vain kesäisin pieniä pätkiä.

Hieno!

Lisää luettavaa