Antti Aution koskettavan roihuavalla levyllä nojataan rohkeuteen

Artistin kolmas studioalbumi on nimeltään Kaikki talot huojuu.

14.03.2022

Perjantaina 11.3. ilmestyi Soit Se Silti -levymerkin kautta Antti Aution albumi, joka on järjestyksessään artistin kolmas. Kaikki talot huojuu esittelee Antti Aution koskettavana ja säväyttävänä, sillä albumi roihuaa autenttisesti sisäisen todellisuutemme ja ulkoisen maailman huojuvien seinämien juurella. Levyllä kosketetaan erilaisista tuntemuksista käsin rakkautta ja rakastamisen pelkoa, sekä mieltä horjuttavasta nykyajasta selviytymiseen vaadittavaa rohkeutta.

Elämiseen kätkeytyvää epävarmuutta ja koronapandemian sekä muiden globaalien katastrofien aiheuttamaa turhautumista käsittelevät kappaleet syntyivät vuoden 2021 aikana.

“Ajattelen, että nykyajan tilanne luo ihmisen mielelle valtavan kognitiivisen dissonanssin”, sanoo Antti Autio, joka on lähivuosina noussut Suomen rakastetuimpien laulaja–lauluntekijöiden joukkoon. “Pyrimme siis vakuuttamaan itsellemme, että kaikki on hyvin, vaikka tiedämme, että ei todellakaan ole.”

Albumilla ei kuitenkaan jäädä avuttomiksi mahdollisesti lamaannuttaviltakin tuntuvien reaktioiden edessä, vaan elinvoimainen ja vaikeuksia kohti liekehtien kulkeva kokonaisuus hohkaa ääntä, kollektiivista voimaa ja rakkautta. Siksi levyn kantavaksi teemaksi rakentuikin rohkeus.

“‘Olkaa rohkeita’ oli isoäitini viimeisiä sanoja hänen kuolinvuoteellaan. Tämän jälkeen olen pyrkinyt tekemään elämässäni rohkeita valintoja. Olkoon tämä levy yksi niistä”, Antti Autio sinetöi.

Joonas Saikkosen tuottamalla, äänittämällä ja miksaamalla levyllä soittavat Aution lisäksi Ella Rosenlund, Joel Parvamo, Jussi Liukkonen ja Joska Saarinen. Yhtye lähtee albumin myötä levynjulkaisukiertueelle, joka saa alkunsa Tavastialta 9.4.2022. Löydät loput päivämäärät ja keikkapaikat jutun lopusta.

Kaikki talot huojuu ilmestyy julkaisuajankohdaltaan hämmentävän sopivaan hetkeen: albumilla nimittäin soivat kaikki kevään värit, aina hitaasti harmaana sulavan talven väistymisestä kaikki aistit terävöittävään ja koko kehon soimaan saavan alkukesän syntisen mehukkaaseen vehreyteen. Albumilla ei pauhua pelätä, kun teemoiltaan herkkä mutta soinnillisesti anteeksipyytelemätön kokonaisuus kuohuu arastelematta kohti ääripäitään.

Kuuntele koko albumi alta.

Antti Aution kevätkiertue 2022:

9.4.2022 Helsinki, Tavastia
14.4.2022 Espoo, Sellosali
15.4.2022 Jyväskylä, Lutakko
21.4.2022 Helsinki, Malmitalo
23.4.2022 Turku, Dynamo
29.4.2022 Tampere, Klubi
7.5.2022 Oulu, 45 Special

Lisää luettavaa