Antti Tuisku jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle

Anatude aloittaa taukonsa Provinssista.

Tomi Palsa

Anatude-albuminsa vastikään julkaissut Antti Tuisku kertoo jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle tauolle ensi kesällä. Tuisku soittaa kesän ainoan keikkansa Provinssissa, jonka jälkeen aloittaa tauon.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. On aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta sekä ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan”, Tuisku kommentoi.

”On suuri kunnia päättää kesällä 2018 lähes kolme ja puoli vuotta kestänyt Peto-matka nimenomaan Provinssin päälavalle.”

Muistan kun kesällä 2015 esiinnyin ensimmäistä kertaa kyseisellä festivaalilla. Esiintymisaika oli yöllä jotain 01 ja 02 välillä ja ajattelin, että onkohan koko alueella enää yleisöä paikalla. Teltta oli kuitenkin ääriään myöten täynnä ja tuhannet ihmiset jäivät sen ulkopuolelle. Soitin keskellä yötä vanhemmilleni pohjoiseen ja herätettyäni heidät itkin onnesta ja liikutuksesta – olin kokenut juuri jotain sellaista, mitä en ollut koskaan urani aikana kokenut.”

”Silloin tuli se olo, että olemme ehkä niin sanotusti jonkin suuremman äärellä. Tuon Provinssin jälkeen tahti on vain kiihtynyt. Moni varmasti ajatteli, että haippi kestää hetken, mutta on ollut hurjaa havaita, että vastoin jopa omia ajatuksiani urani huipentuu vasta vuonna 2018.”

Antti Tuisku on Provinssissa keikkansa lisäksi muutenkin vahvasti esillä. Myyntiin tulee rajattu erä Pakko twerkkaa -lippuja, joka sisältävät kolmen päivän festivaalilipun lisäksi pääsyn leirintäalueelle rajatulle erilliselle Pakko twerkkaa -alueelle, joka on tarkoitettu erityisesti Anatude-faneille.

Ennen Provinssia Tuisku tekee keväällä koko Suomen kattavan areenakiertueen.